CHP'den Erdoğan'a belediye kaynakları tepkisi: Ne yaparsan yap başaramayacaksın

CHP'den Erdoğan'a belediye kaynakları tepkisi: Ne yaparsan yap başaramayacaksın
AKP iktidarının CHP’li belediyelere iş yaptırmamak için soruşturmalarla sürekli engel çıkardığını, yurtdışından bulunan kredilerin onaylamadığını anlatan CHP'li Seyit Torun, “Erdoğan, ne yaparsan yap başaramayacaksın" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, bugün CHP Tunceli İl Başkanlığı’nda Yerel Yönetimler heyeti ile basın açıklaması yaptı. Torun, CHP'li belediyelerin hakkı olan kaynaklarının verilmediğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

NÜFUSUN YARISI CHP'Lİ BELEDİYELERDE

"Bu ülkenin kaynaklarını sarayın etrafındaki bir avuç insana verirken halk çözüm bekliyor" diyen CHP'li Torun, bugün Türkiye nüfusunun yüzde 50.8'ini CHP'li belediyelerin yönettiğini söyledi. Torun şöyle konuştu:

'SUÇLAR UYDURARAK AÇIĞA ALMAYA ÇALIŞIYOR'

"Ekonomik büyüklük olarak yüzde 67’deyiz, turizm bölgelerinde yüzde 90’lardayız. Bu iktidar 31 Mart’ın acısını hala sindiremedi, hala acaba ne yaparım da ben bu CHP’li belediyeleri çalıştırmam, onların üstünde baskı kurarım bunun çabası içerisinde. HDP’lileri kayyımla aldı bizi de bir şekilde olmadık suçlar uydurarak açığa almaya çalışıyor. Bir şekilde bütün belediyelerimize müfettişler göndererek, denetim değil ‘gidin ne olursa olsun bir suç bulun, bana bir dosya getirin’ diye çaba içerisinde.

Biz biliyoruz. İçişleri Bakanlığı’nda bir birim kuruldu ve sadece bizim belediyelerimiz için ‘gidin bulun, bulamazsanız sizi cezalandırırım’ diyerek bu yapı harıl harıl çalışıyor. Bu milli irade gaspıdır, milli iradeye saygısızlıktır. Müfettişini gönderdi, görevden almaya çalıştı her türlü baskıyı kurdu şimdi de belediyelerimizin hakkı olan kaynaklarını vermiyor. Belediyeler Birliği, belediyelerin bütçesi ile oluşmuş ama maalesef yandaşa, Çevre Şehircilik Bakanlığı yandaşa, diğer bakanlıklar yandaşa. CHP’li ve diğer belediyeleri bu vatandaş seçmedi mi? O belediyelerin sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımız vergi vermiyor mu?

'20 MİLYAR LİRA KREDİ SARAYDA BEKLİYOR'

Şu anda belediyelerimiz yurtdışından oldukça uygun krediler buldu, 20 milyar lira, ama sarayda bekliyor. Tek bir imzaya ihtiyacı var. Sonra saraydakiler ‘biz ayrıştırmıyoruz bunlar hizmet veremiyor’. Belediyelerimizle bu ülkeyi devleti yarıştırmaya çalışıyorlar, algı yaratmaya çalışıyorlar.

Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, İstanbul Finans Merkezi’nin altından geçen metro hattı için kredi buldu her şey hazır, 8 aydır bir imza bekliyor. Muğla Belediyemiz çevre sorununu çözecek bir imza bekliyor.

Antalya, Mersin, birçok belediyemiz şu anda vatandaşımızın sorunlarını çözmek için en uygun koşullarda kredi bulmuş, yatırım yapacak ama diyor ki ‘Hayır ben seni çalıştırmam, sana vatandaşa hizmet ettirmem’.

'GİDİYORSUN, PANİK İÇİNDESİN'

Erdoğan, ne yaparsan yap başaramayacaksın. Gidiyorsun, panik içindesin ve bu ülkeyi yönetemiyorsun. Bari gider ayak bu kadar zarar verme eğer biraz vicdan sahibi isen bu insanlara bu adar eziyet etme, bu kaynakları bu kadar heba etme. Tunceli’den sesleniyoruz; bu bölgeyi 20 yıldır ötekileştirdiniz, yatırım yapmadınız ama geliyor gelmekte olan. İktidarımızda bu adaleti sağlayacağız; kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Bu ülkede barışı, refahı hep beraber kuracağız.” (ANKA)

Politika