CHP'den Erdoğan'ın ABD'ye ilişkin ifadelerine eleştiri: Amerika’dan buraya yatırımcı gelir mi? Tabii ki hayır!

CHP'den Erdoğan'ın ABD'ye ilişkin ifadelerine eleştiri: Amerika’dan buraya yatırımcı gelir mi? Tabii ki hayır!
CHP Sözcüsü Deniz Yücel MYK toplantısı yapmış olduğu açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretini ve Gazze'deki gelişmeleri değerlendirdi. Yücel Erdoğan'ın ABD'nin Doğu Akdeniz'e savaş gemisi göndermesine tepki gösteren açıklamalarını işaret ederek "tabii ki yatırımcı gelmez" dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel MYK toplantısı sonrasında kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Yücel, Gazze'de yaşanan insanlık dramına ilişkin hastanelerin bombalanmasının kabul olduğunu vurgularken, Türkiye'nin dış politikada garantör ülke konumunun kabul edilmemesinin Erdoğan ve Fidan'ın politikalarına bağladı.

Yücel aynı zaman Erdoğan'ın ABD eleştirileri nedeniyle yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmeyeceğini belirtti.

Yücel şunları kaydetti:

"Ortadoğunun göbeğindeki insanlık dramı 45. gününde…

İsrail Gazze’de sivillere yönelik saldırılarına devam ediyor.

En son Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa hastanesini ele geçirip zorla boşaltarak, yüzlerce hastayı ve onlarca prematüre bebeği sokağa attılar. Vefa hastanesiniyse bombaladılar.

Hastanelerin hedef alınması uluslararası hukuka ve savaş hukukuna aykırıdır, insani olarak kabul edilemez.

Gazze’de ateşkesin bir an önce sağlanarak sivillere insani yardımın ulaştırılmasını istiyoruz.
Gazze konusunda gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekse Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan bir aydır arabulucu ve garantör olmaya çalışıyor.

Erdoğan Astana’dan Almanya’ya, gittiği her yerde bu talebini dile getiriyor, ülkemizin itibarını zedeliyor.
Bölgede hiçbir ülke Erdoğan’ı arabulucu, Türkiye’yi ise garantör olarak kabul etmiyor, Erdoğan ve Fidan’ın tek taraflı teklifleri karşılıksız kalıyor.

Erdoğan geçtiğimiz hafta Almanya’ya resmi bir ziyarette bulundu.

Burada Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından gayet soğuk karşılandı, hatta Alman medyasında alay konusu oldu. Elbette bundan mutluluk duymuyoruz. Daha da ötesi, ülkemiz adına ziyadesiyle üzülüyoruz.

Ancak Erdoğan’ın güven vermeyen, yalpalayan, tutarsız ve hamaset odaklı dış politika anlayışının kendisini ve ülkemizi dış dünyada getirdiği nokta ne yazık ki budur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Almanya ziyaretinde Eurofighter savaş uçağı almak istediğimizi ifade etmesi, Alman yetkililerin buna sessiz kalması üzerine Alman Başbakanının yanında “Dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı?

Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız” diyerek Türkiye’yi parasıyla uçak almak için kapı aşındıran bir ülke olarak göstermiştir.

Geçmişte F-35 projesinden atılan, Rusya ziyaretinde SU-35 almak isteyen, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletlerinden bir türlü F-16 uçağı bile alamayan bir ülke haline geldik.

Ülkemizin ekonomisini yerle yeksan eden AKP ve Erdoğan’a bir soru soralım;

Erdoğan ABD’ye diyor ki, “Neden Doğu Akdeniz’e uçak gemisi gönderiyorsun? Amerika nere, Doğu Akdeniz, İsrail, Filistin nere?”

Bunu ifade eden Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD’ye gidip ABD’li yatırımcılardan Türkiye’ye yatırım yapmasını istiyor.

Amerika’dan buraya yatırımcı gelir mi?

Tabii ki HAYIR!

Halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekilinin Anayasa Mahkemesi kararına aykırı olarak cezaevinde tutulduğu bir ülkeye yabancı yatırımcının gelmesini beklemek en hafif tabiriyle hayalperestliktir."

(Kısa Dalga)


Gündem