CHP'den Erdoğan'ın adaylığı yorumu: Siyasi yasak peşinde değiliz

CHP'den Erdoğan'ın adaylığı yorumu: Siyasi yasak peşinde değiliz
CHP'li Erdoğan Toprak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez aday olabileceği iddiası, yapay bir tartışmadır. Biz buna girmeyiz. Hiç kimseye siyasi yasak peşinde değiliz. TBMM kararıyla gidilen seçimde aday olabilir" dedi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık değerlendirme raporunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olup olmayacağına ilişkin tartışmalara değindi.

Toprak, raporunda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) ve anayasanın hükmünü yok sayarak” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığını gündeme getirdiğini belirtti. Toprak, şunları kaydetti:

'ADALET BAKANI'NIN GÖRÜŞ BEYAN ETMESİ YARGIYA BASKI'

“Hukukçular, Cumhurbaşkanı Erdoğan veya bir başka adayın aday olup olamayacağını tartışabilir, hukuki gerekçeler ortaya koyabilir. Ancak iktidarın Adalet Bakanı konumundaki bir siyasetçinin bu konuda görüş beyan etmesi yargının baskı altına alınmasıyla eş değerdir. Biz iktidara yürüyoruz. Onlar bizi yapay tartışmaların içine çekerek mağduriyet sağlamaya çalışıyorlar."

'ERDOĞAN'IN SİYASİ YASAĞINI BİZ KALDIRDIK'

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi yasağını bile biz kaldırdık, kimseye siyasi yasak peşinde değiliz. Cumhurbaşkanının kendi yaptıkları anayasa değişikliğiyle üçüncü kez aday olamayacağı apaçık olsa bile bu konuda nihai kararı YSK verecektir. Adalet Bakanı’nın kendisini YSK yerine koyup Erdoğan’ın adaylığı konusunda ahkâm kesmesi, yüksek yargıyı baskı altına almaktan öte bir şey değildir.

'TBMM KARARIYLA GİDİLEN SEÇİMDE ADAY OLABİLİR'

"İktidar erken seçim kararı alır, teklifini Meclis’e getirir ve kabul edilirse TBMM kararıyla gidilen seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olabilir."

'ALTILI MASADA LİDERLER DEĞERLENDİRİR'

"Seçimin normal takvimine 15-20 gün kala iktidar ittifakınca alınacak bir erken seçim kararıyla Erdoğan’a üçüncü kez adaylık yolunun açılmasının muhalefet tarafından desteklenip desteklenmemesi, ya da öyle bir durumda seçimin normal zamanında yapılması tercih edilip edilmeyeceği, tabiidir ki altılı masada liderler tarafından değerlendirilecektir. YSK’yı şimdiden baskı altına alma gayretleri sonuçsuz kalmaya mahkûmdur.” (ANKA)

Politika