CHP'den Hatay kararı: Peşini bırakmayacağız, 'Hatay'a sahip çıkıyoruz' çalışma grubunu kuruyoruz

CHP'den Hatay kararı: Peşini bırakmayacağız, 'Hatay'a sahip çıkıyoruz' çalışma grubunu kuruyoruz
Hatay'daki seçim sonuçlarına itirazı Yüksek Seçim Kurulu'nca reddedilen CHP'den "Hatay'ın peşini bırakmayacağız" açıklaması geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici "Türkiye'nin en önemli şehir plancıları, hukukçuları ve denetçilerinden oluşan, 'Cumhuriyet Halk Partisi Hatay'a sahip çıkıyoruz' çalışma grubunu kuruyoruz" dedi.

Hatay'da il seçim kurulunun oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesine yönelik başvurusunu reddettiği CHP'nin YSK'ye taşıdığı başvurusu bugün karara bağlandı.

YSK de CHP'nin talebini kabul etmedi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Öntürk oldu.

Ancak kentte "3 bin 389 ölü seçmene oy kullandırıldığı" ve başka bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiasını ortayla atan CHP'den "Peşini bırakmayacağız" açıklaması geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, YSK'den çıkan 'ret' kararının ardından Genel Merkez'de basın toplantısı düzenledi.

Binici, henüz itiraz süreci sonuçlanmadan seçimin oldu bittiye getirildiğini ifade ederek "Yüksek Seçim Kurulu hâkimleri Hatay halkının kendilerine emanet ettiği iradelerine sahip çıkmamış, adalet yerine adaletsizliği tercih etmiştir. Bugün gayrimeşru ve halk iradesini hiçe sayan bir yönetim masa başında verilen hukuksuz bir kararla kurulmuştur" dedi.

"Yeni bir girişim kuruyoruz"

"Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'şahsi meselem' dediği Hatay artık hepimizin, tüm Türkiye'nin şahsi meselesidir" diyen Çiftçi şöyle devam etti: "Hatay halkının iradesi tecelli etmeden, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturanların her bir adımının takipçisi olacağız. Hatay'daki gayrimeşru yönetimin her an nefesimizi ensesinde hissedeceği yeni bir girişim kuruyoruz. Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız, Türkiye'nin en önemli şehir plancıları, hukukçuları ve denetçilerinden oluşan, 'Cumhuriyet Halk Partisi Hatay'a sahip çıkıyoruz' çalışma grubunu, bayramdan hemen sonra çalışmalarına başlamak üzere kuruyoruz."

(Kısa Dalga)

Gündem