CHP'den HDP'li Buldan'a ilk yanıt: En güçlü adayın desteklenmesi lazım

CHP'den HDP'li Buldan'a ilk yanıt: En güçlü adayın desteklenmesi lazım
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, "6’lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler" açıklamasına ilişkin konuşan CHP'li Veli Ağbaba '' Türkiye’nin gerçekleri ortada, bu sistemin bitmesi isteniyorsa en güçlü adayın desteklenmesi lazım'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, "Altılı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versin" açıklamasına "en güçlü adayın desteklenmesi lazım" diye cevap verdi.

"Aday çıkarıp çıkarmamak onların takdiridir"

Gittiği Dersim'de açıklamalarda bulunan Ağbaba, “HDP bir siyasi parti. Aday çıkarıp çıkarmamak onların takdiridir. Ancak bizim önümüzde bir 2019 yerel seçimleri tecrübesi var. İstanbul’un alınması hayal bile edilemiyordu, Ankara’da 25 yıllık Melih Gökçek iktidarının yıkılamayacağı iddia ediliyordu ama bir ‘Demokrasi İttifakı’ kurarak İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, Mersin’de seçimler alındı. Türkiye’nin gerçekleri ortada. Özellikle 2018’de başlayan ekonomiyi çökerten, ahlakı yok eden, hukuku askıya alan bu sistemin bitmesi isteniyorsa en güçlü adayın desteklenmesi lazım. ‘Demokrasi İttifakı’nın sandıkta kurulacağına hiç kuşku duymuyorum” diye konuştu.

Tüm kesimlerin destekleyeceği bir adayla seçime gidilmesi gerektiğini vurgulayan Ağababa, "ülkede farklı çevrelerden muhafazakardan, Kürt seçmenine, milliyetçi seçmene, sosyal demokrat seçmenin birleşeceği bir adayda uzlaşılması gerekiyor. Umarım sandıkta Türkiye’de demokrasiyi, hukuku, insan haklarını, barışı ve özgürlüğü savunan herkes ve yoksullaşma sürecini bitirecek bir adayın desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. (Kısa Dalga)

Politika