CHP'den İnce'ye yanıt: Belediye meclis üyeliği istedi ve İzmir'de bir ilçe istedi

CHP'den İnce'ye yanıt: Belediye meclis üyeliği istedi ve İzmir'de bir ilçe istedi
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye verdiği yanıtta, "Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. Bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce'nin açıklamalarını üzülerek dinledik" dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sözlerine yanıt verdi. Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Partimiz ile Memleket Partisi arasında 4 Ocak'tan itibaren yerel seçimde işbirliği konusunda farklı kanallardan müzakereler yürütülmüştür" denildi.

Görüşmeler esnasında, 'İlkesel duruş' konusunda tek bir cümle dahi kurmadı

Yücel, "Bu görüşmeler esnasında, 'İlkesel duruş' konusunda tek bir cümle dahi kurmayan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri gündeme dahi getirmeyen Sn. Muharrem İnce'nin açıklamalarını üzülerek dinledik" ifadelerini kullandı.

"Eleştiriler müzakereler olumlu sonuçlansaydı asla bu açıklamayı yazmazdı"
"Yapılan görüşmelerde Sayın İnce, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu" diyen Yücel, şunları söyledi:

"Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı. Bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz."

Muharrem İnce ne dedi?

İnce yaptığı açıklamada, “Memleket Partisi, 3'üncü yoldur. İlkeli, omurgalı siyasetten yanayız. Laikliği bizden başka hatırlayan kalmadı. Laiklik olmazsa olmazımız” demişti.

İnce, “CHP sana ne oluyor, oradan İsveç'in NATO üyeliğine 'evet' diyorsun. Ayrı dünyaların insanıyız. Bana 'bölücü' diyen CHP seçmenine sesleniyorum; arkadaşlar siyahla beyaz kadar ayrıyız, nasıl beraber olalım?" ifadelerini kullanmıştı.

İnce sözlerinin devamında da CHP’ye, “Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir. CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı” sözleriyle yüklenmişti.

(Kısa Dalga)

Gündem