Battal İlgezdi'nin İYİ Parti'nin afişlerini astırdığı iddia edildi.. Belediyeden açıklama geldi

Battal İlgezdi'nin İYİ Parti'nin afişlerini astırdığı iddia edildi.. Belediyeden açıklama geldi
CHP'den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, İYİ Parti’nin “Tek adam baskınına da, eş başkan kavgasına da mecbur değilsin” yazılı afişini ilçedeki billboardlarda yayınladığı iddia edildi. Ataşehir Belediyesi, iddiaları yalanladı.

CHP'de Ataşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmeyen ve partiden istifa eden Battal İlgezdi'nin, İYİ Parti’nin CHP’ye gönderme yapan afişlerini ilçedeki billboardlarda yayınladığı iddia edildi. Ataşehir Belediyesi, söz konusu iddiayı yalanladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin grup toplantısında İstanbul, Ankara ve İzmir'de hazırladıkları afişlerin bilboardlara asılmasının engellendiğini iddia etmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suçlamalarda bulunan Akşener, "Bizi engellemek isteyen Beştepe değil Saraçhane" demişti.

Ekrem İmamoğlu ise Akşener'e "Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendilerini bilirler" yanıtını vermişti.

Belediyeden açıklama

Ataşehir Belediyesi, iddiaları yalanlayarak, "Bir partinin reklamından siyasi rant elde etmek en hafif deyimiyle ahlaki, insani değildir" denildi.

Akşener "Bizi engellemek isteyen Saraçhane" demişti

Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada İstanbul, Ankara ve İzmir'de hazırladıkları afişlerin bilboardlara asılmasının engellendiğini iddia etmişti. Bir önceki seçimlerde 'Kardeşim' diye hitap ettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suçlamalarda bulunan Akşener, "Bizi engellemek isteyen Beştepe değil Saraçhane" ifadesini kullanmıştı.

"Tek adam baskınına da eş başkan kavgasına da mecbur değilsin"

Ekrem İmamoğlu ise Akşener'e "Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendilerini bilirler" yanıtını vermişti. Birgün'ün haberine göre CHP'den istifa Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İYİ Parti’nin “Tek adam baskınına da, eş başkan kavgasına da mecbur değilsin” yazılı afişini ilçedeki billboardlara astırdı. (Kısa Dalga)

Gündem