CHP'den istifa eden Battal İlgezdi: Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor

CHP'den istifa eden Battal İlgezdi: Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor
CHP'den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye binasında konuştu. Anketlerde önde çıkmasına rağmen aday gösterilmediğini söyleyen İlgezdi "Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Ne hikmetse bir Karadeniz lobisi İstanbul'da her tarafta belediye başkanı oluyor" dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sosyal medyadan duyurduğu istifa haberi sonrası belediye binasında açıklama yaptı.

İlgezdi CHP'den istifasına dair düzenlediği basın toplantısında "CHP'de bir kıyım hareketi yapılıyor. Yıllardır bu partide kurultaylar yaşadım. Bu süreçteki kıyım hiçbir dönemde olmadı. Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Türkiye ve İstanbul'daki tüm belediye başkanları tasfiye ediliyor. İstifamın bir gerekçesi budur. Kurultayda verilen ön seçim sözlerinin hepsinin rafa kalktığını görüyoruz. Hiçbir yerde ön seçimle ilgili bir yoklama yapılmadı. Sadece günü kurtarmak için söylendi ve bitti" dedi.

Bugün İBB Başkanı İmamoğlu ile görüştüğünü ve 'neden aday olamayacağını' sorduğunu aktaran İlgezdi, anketler yaptırdığını ve bu anketlerde başarılı göründüğünü belirterrek şunları söyledi: "Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Ne hikmetse bir Karadeniz lobisi İstanbul'da her tarafta belediye başkanı oluyor. Sayın bakalım kaç tane Trabzonlu var? CHP ilk kez böyle bir süreci ve dönemi yaşıyor. Seçim sonuçlarını beraber yaşayacağız. Battal İlgezdi olarak sahadayım. Bu işlerin nasıl olacağını herkes görecek. 1 Nisan sabahı hem Ataşehir'e hem İstanbul'a bakacağız." (Kısa Dalga)

Gündem