CHP’den istifa eden Tuba Torun, ilk kez konuştu: Eşimin yanındayım, özrünü kabul ettim

CHP’den istifa eden Tuba Torun, ilk kez konuştu: Eşimin yanındayım, özrünü kabul ettim
CHP’den istifa eden Tuba Torun, sosyal medyada yayınlanan ses kayıtları ve sonrasında yaşananlarla ilgili ilk kez konuştu. Ağır bir linçe maruz kaldığını söyleyen Torun, "Canlı canlı boğulduk, eşimin yanındayım, özrünü kabul ettim" ifadelerini kullandı.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun bir süre önce ayrıldığı eşi Özge Pomen, sosyal medya hesabından Erdoğdu ve eşi eski CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi avukat Tuğba Torun'la ilgili ses kayıtları yayınlamıştı.

Kayıtların yayınlanmasının ardından Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun partilerinden istifa etmişti.

TELE 1’de yayınlanan habere göre yaşananlar hakkında ilk kez konuşan Tuğba Torun şu ifadeleri kullandı:

"Özel hayatımıza ilişkin suç teşkil eden kayıtların ortaya çıkmasıyla en az %60’ının bot hesap olduğu yorumlar denizinde canlı canlı boğulduk. Bu esnada destek olan, anlayan, savunan sayısız insan da oldu. Öncelikle onlara hepimiz adına çok teşekkür ederim; çünkü çok kez deneyimledim ki, dünya gemisini nefret saçanların kirli dilleri değil, aklı başında insanların sessiz kalması batırıyor.

Kayıtların ortaya çıktığı ilk andan itibaren eşimin yanında oldum. Özrünü kabul ettim.

"SİVİL ÖLÜME TERK EDİLDİK"

Siyasetin bunun üzerinden ilerlememesi gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada bir mağduriyet varsa, döktüğü emeğine bu ülke için vermiş olduğu çabaya suç teşkil eden özel hayata ilişkin kayıtlar üzerinden ortadan kaldırmaya çalışan kişilerin sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Ben burada eşimle birlikte hareket etmek istedim. Ceza hukukunda hapis cezası normalde suç işleyen kişinin toplumdan dışlanması mantığı üzerine kuruludur ama biz hiçbir suç işlemedik. Bir nevi sivil ölüme terk edildik.

"UTANMASI GEREKEN ÖZEL HAYATI İFŞA EDENLER"

Dünyada birçok insan ve çoğunlukla kadınlar özel hayatının ifşasıyla tehdit ediliyor. Kimileri bu yüzden yaşamaktan vazgeçiyor. Bu suçların en tehlikelisi. Zira, ataerkil toplumsal normların dışına çıktığınız anda dışlanıyorsunuz. Oysa, suç işlememişsiniz. Suçlu olan siz değilsiniz. Utanması gereken siz değilsiniz. Bilakis, utanması gerekenler özel hayatınızı kullanarak tüm emeğinizi, mücadelenizi çöpe atmaya çalışanlar. Onur ve şeref, erkek dünyanın belirlediği tanımlardan ibaret değil.

"AĞIR BİR LİNÇE MARUZ KALDIM"

Ağır bir linçe maruz kaldım. Birileri için manevi tazminat ve suç duyurusu hakkım saklıdır. Suç teşkil eden bir takım kayıtlar ortaya koydu ve bütün çabayı haksız bir yere koymaya çalıştılar. Hak edilmemiş gibi göstermeye çalıştılar.

"DOLARLA DEĞİL, YALANLA DOLANLA DEDİM"

"İfşa edilen kendi ses kaydımda 'erkek siyaseti' eleştiriyordum. O ses kaydı bile manipüle edildi 'dolarla milletvekili' diye. Oysa 'yalanla dolanla milletvekili' diyorum. 'Kim bu dolarla milletvekili olanlar?' diye soranlar olmuş, en azından bu yanlışı düzeltmiş olayım.

Gündem