CHP’den istifa eden Teoman Sancar ilk kez konuştu: "Kaset var diye, baskı oluşturuldu, komployu bozacak olan benim"

CHP’den istifa eden Teoman Sancar ilk kez konuştu: "Kaset var diye, baskı oluşturuldu, komployu bozacak olan benim"
CHP'den istifa eden Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Sancar,"Tecavüz, İstanbul Ataşehir, Bodrum Kuşadası üçgeni yolsuzluk iddiaları… Eşcinsellik iddiaları… Bunların hepsini duydum, takip ediyorum. Komplo var, bu komployu bozacak olan da benim…” dedi,


CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurmuştu. ANKA’nın haberine göre Sancar daha sonra CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu arayarak "özel sebepler" gerekçesiyle istifa ettiğini bildirdi ve başka bir partiye de geçmeyi düşünmediğini söyledi. 

CHP Genel Başkanlığı’na gönderdiği istifa dilekçesinde Sancar, “Üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Hiçbir oluşum ve siyasi partiye geçmek sebebiyle istifa etmiş değilim” dedi.

Sancar’ın istifasıyla ilgili başta eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere birçok kişi iddialar ortaya atmıştı. Gökçek, "Sancar'ın istifası onurlu bir istifa değil. Nedeni duyulduğunda yer yerinden oynayacak. CHP bu olayın altından kalkamaz" ifadelerini kullandı.

 Hürriyet yazarı Yalçın Bayer ise Twitter’da şöyle yazdı: “Denizli milletvekili Teoman Sancar CHP’den istifa ettiğini duyurdu. İşin başka bir tarafı varmış! Bizi arayan CHP’liler yeni bir skandalla karşı karşıya olduğunu söylediler. ‘Ayıp’ diye nitelenen bu skandalın altından nasıl kalkacak CHP.  İnce ve Yarkadaş haklı mı çıkıyorlar ne!”

 
"Komployu bozacak olan benim"

Sancar, ortaya atılan iddialarla ilgili, Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk’e açıklama yaptı.

Öztürk’ün İstanbul Ataşehir- Bodrum ve Kuşadası üçgeninde yolsuzluk, tecavüz, eşcinsellik ve danışmanıyla ilgili iddialar, kaset söylentileri konusundaki sorularına “Komplo var, bu komployu da biz bozacağız” diyen Milletvekili Sancar şöyle konuştu:

“Sizin aktardığınız tecavüz, İstanbul Ataşehir, Bodrum Kuşadası üçgeni yolsuzluk iddiaları… Eşcinsellik iddiaları… Bunların hepsini duydum, takip ediyorum. Danışmanımın adını, ahlaksızca ve adi bir şekilde karıştırıyorlar, iftira atıyorlar…

Ne oldu da Melih Gökçek çıktı bu işlerin içinden, kendini ortaya attı… Bunu insanlar biraz düşünmeli. Evet, kaset var diye, baskı oluşturuldu… Gerekli yerlere şikayetimi yaptım… Her türlü iftiraya, ayrı ayrı belgeleriyle cevap vereceğim…  Komplo var, bu komployu bozacak olan da benim…

Bir kaset falan ortaya çıkarsa, çıktığında da tüm bu ahlaksızca saldırılara karşı, en kısa zaman içinde öyle yazılı açıklama yaparak da değil, medyanın karşısına çıkıp tek tek cevap vereceğim.”

Gündem