CHP Pandemi Raporu'nda sağlıkta şiddet vakalarına dikkat çekti

CHP Pandemi Raporu'nda sağlıkta şiddet vakalarına dikkat çekti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, pandeminin 439 gününde hazırladığı raporunda, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaya devam ettiklerini belirterek, “Bu süreçte pandemi kahramanı sağlıkçıların özlük haklarında hiçbir iyileştirme yapılmadı, sağlıkta şiddeti önleme yasası çıkarılmadı” dedi.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, pandeminin 439. gününde hazırladığı raporu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.

CHP’li Akkuş İlgezdi, Türkiye'de ilk olgunun görüldüğü bildirilen 11 Mart 2020 tarihinden bugüne geçen 439 günde, yönetilemeyen bir pandemi sürecinin olduğunu belirterek, "İktidarın yönetemediği pandemi sürecinde alınmayan önlemler, şeffaf açıklanmayan veriler nedeniyle pandeminin başından beri her gün ortalama en az 11 bin 765 kişi hastalanırken, 100 yurttaşımız da vefat ediyor" dedi.

İlgezdi, filyasyonun ilaç bırakmak olarak uygulandığını söyleyerek, "Oysaki geriye dönük, kaynağını yakalamaya yönelik ciddi bir filyasyon yapılmıyor" dedi.

Pandemi raporunda varyant çalışmalarının yapılmadığı vurgulanarak, “Türkiye ‘yeni mutasyonlar’ sonucu oluşan, varyantlara teslim olmuş durumda. Türkiye’de veriler şeffaf olarak paylaşılmadığı için dünya üzerinde bugüne kadar ortaya çıkan varyantların hangilerinin, hangi illerimizde ve kaç kişi üzerinde etkili olduğunu bilmiyoruz” denildi. (ANKA)

Sağlık