CHP'den Sadullah Ergin eleştirilerine yanıt: Süreç isimler üzerinden yürümedi

CHP'den Sadullah Ergin eleştirilerine yanıt: Süreç isimler üzerinden yürümedi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in DEVA Partisi kontenjanından CHP adayı gösterilmesine dair "İsimler üzerinden süreç yürütmedik" dedi.

Partilerin vekil listeleri dün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmişti.

DEVA Partili Sadullah Ergin'in CHP Ankara 1. Bölge'den aday gösterilmesi eleştiri konusu olmuştu.

NTV yayınına katılan Salıcı, Ergin'in aday gösterilmesine gelen tepkilerle ilgili soruyu yanıtladı.

Salıcı şunları söyledi: "Biz isimler üzerinden giden bir süreç yürütmedik. DEVA Partililer ve diğer siyasi partiler bizi biliyor, biz de onları biliyoruz. Farklılıklarımız olduğu için farklı partileriz. Listelerde ortaklaşmanın getireceği sinerjiyle daha fazla arkadaşımızın parlamentoya gireceğini biliyoruz. İşbirliği konusunda bir prensip kararı alındı biz de onun alt tarafında gerekli olan çalışmaları yürüttük. Siyasetler kişiler değil partiler üzerinden, fikirler üzerinden yürür. Biz ittifak içindeki siyasi partiler olarak beraber yürüdük. Tepkiler olur, tepkiler olacaktır. CHP hiçbir partiyle işbirliği yapmasa da tepkiler olacaktı. Düzeni değiştiriyor, Türkiye'nin önünü açıyor olmamız gerekiyor."

'Kırgınlık yok'

Millet ittifakı bileşenlerine 78 kontenjan ayırmasıyla ilgili CHP içinde kırgınlık olup olmadığı sorusuna Salıcı, "Birçok arkadaşımız nasıl bir sorumluluk aldığımızın farkında, onlarda bir kırgınlık olduğunu sanmıyorum, daha çok seçimleri kazanmamız halinde yürütmedeki rollerini düşünüyorlardır" yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Politika