CHP'den Sırp çete liderinin yakalanmasına ilk yorum: Kılıçdaroğlu yine doğruyu söyledi

CHP'den Sırp çete liderinin yakalanmasına ilk yorum: Kılıçdaroğlu yine doğruyu söyledi
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İstanbul'da bir Sırp çete liderinin yakalanmasının, partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğruyu söylediğini gösterdiğini dile getirdi.

Uluslararası polis teşkilatı Interpol'ün 'kırmız bülten'le aradığı Sırp çete lideri Zeljko Bojanic'in İstanbul'un Sarıyer ilçesinde cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındığı bildirilmişti.

Uyuşturucu ticaretiyle de adı alınan Sırp çete liderinin villasındaki bahçesinde polis ekiplerinin kazısı sürüyor.

CHP'li Özkoç, bu gelişme üzerine, Kılıçdaroğlu'nun birkaç gün önceki sözlerine atıf yaparak sosyal medya hesabından şunları kaydetti: “Mafyayla, uyuşturucuyla ilgili bir sorun yok. Kılıçdaroğlu yalan söylüyor, dezenformasyon yapıyor öyle mi?! Herkesin bildiği gerçek şu ki; Kılıçdaroğlu, yine doğruyu söyledi, yine iktidarı mecbur bıraktı”

UYUŞTURUCU VE KARA PARA UYARISI YAPMIŞTI

Kılıçdaroğlu, 31 Ekim gecesi bir video yayınlayarak sokaklarda giderek yaygınlaştığını belirttiği uyuşturucuya karşı vatandaşları uyarmış, hükümeti eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu şunları söylemişti: “Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığını finansmanında kullandılar… Gelelim ‘Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen namıdiğer Fotoroman Süleyman’a. O da Fotoromancı ya, Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara” demişti. (Kısa Dalga)

Gündem