CHP'den Soylu'ya: BAE'ye giden uçakta kaç kişi vardı, gelirken kaç kişiyle döndünüz?

CHP'den Soylu'ya: BAE'ye giden uçakta kaç kişi vardı, gelirken kaç kişiyle döndünüz?
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Soylu'ya BAE ziyaretini hatırlatarak "Giderken uçağınızda kaç kişi vardı, gelirken kaç kişiyle döndünüz" diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın zamanda, Sedat Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiğini hatırlattı.

Merak ediyoruz

Altay, konuşma sırasında “Bir de şunu merak ediyorum: Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiniz, gidebilirsiniz. Güvenlikle ilgili uluslararası ilişkiler, iş birlikleri olabilir ama merak ediyoruz niye gittiniz; ne zaman, hangi uçakla gittiniz; giderken uçağınızda kaç kişi vardı, gelirken kaç kişiyle döndünüz, bunu da merak ediyoruz ve millet adına sormak da bizim en temel görevimizdir diyorum" ifadelerini kullandı.

Ahmet Şık'ın tweet'i

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık da Altay'ın bu konuşmasıyla ilgili Twitter'dan bir değerlendirme yaptı. Soylu'nun bu soru karşısında sessiz kaldığını belirten Şık, "Sorunun en can alıcı kısmının ‘Birleşik Arap Emirliklerine giderken uçağınızda kaç kişi vardı, gelirken kaç kişiyle döndünüz?’ olduğunu ve BAE’de yaşayan Sedat Peker’in kendisine yönelik bazı suikast girişimlerinin engellendiğine yönelik iddialarda bulunduğunu da anımsatalım" dedi.

ekran-resmi-2022-12-12-07-09-57.png

Gündem