CHP’den YSK kararına tepki: Millet İttifakı'nın unvanına müsamaha etmiyorlar

CHP’den YSK kararına tepki: Millet İttifakı'nın unvanına müsamaha etmiyorlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nda kaybetme korkusu o kadar büyümüş ki bu nasıl maçı çevirebiliriz, diye her yola başvuruyorlar. YSK ve yargıyı silah olarak kullanmaya devam ediyorlar” dedi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP ve İYİ Parti’nin işbirliği yaptığı 16 ilde Millet İttifakı’nın adının kullanılamayacağına yönelik YSK kararına tepki gösterdi. “Millet İttifakı'nın unvanına müsamaha etmiyorlar" diyen Erkek, kararın AKP temsilcisinin baskısıyla alındığını belirtti.

Erkek, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, 16 ilde İYİ Parti ile işbirliği yaptıklarını, 9 ilde CHP, 7 ilde İYİ Parti listesinden seçime gireceklerini hatırlatarak, ancak YSK’nın “maç başladıktan sonra” karar değiştirdiğini söyledi.

YSK’nin kararı 7’ye 4 oy çokluğu ile aldığını belirten Erkek, karara şöyle tepki gösterdi:

“YSK dün gece maalesef maç başladıktan sonra karar değiştirdi. Evet, maç başladı. Millet İttifakı önde. Çok iyi mücadele ediyor. Saray'ın duvarları arasında korku çok büyüdü. Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nda kaybetme korkusu o kadar büyümüş ki bu nasıl maçı çevirebiliriz, diye her yola başvuruyorlar. Kaybetme korkusu her türlü hukuksuzluğu saray ittifakına yaptırmaya devam ediyor. YSK ve yargıyı da silah olarak kullanmaya devam ediyorlar.”

“Karar AKP temsilcisinin baskısıyla alındı”

Kararın hiçbir yasal dayanağı olmadığını ifade eden Erkek, YSK’daki yüksek yargıçlara “Sizin bir tek efendiniz vardır, o da hukuktur, yasalardır” diye seslendi. Erkek, kararın AKP temsilcinin baskısı ile alındığını bildiklerini dile getirdi.

Muharrem Erkek, şöyle devam etti:

“16 ilde işbirliği yaptığımız Millet İttifakı’nı unvanını müsamaha etmiyorlar. Bu iller; Adıyaman, Bartın, Batman, Çorum Düzce, Erzincan, Hakkari, Rize, Van. Bu 9 ilde Millet İttifakı CHP listesi ile tek liste ile seçime girecek. Ama Millet İttifakı çatısı altında giremezsiniz, sadece CHP logosu olacak kararı verildi. Bu 9 ildeki tüm seçmenlere sesleniyoruz. Orada Millet İttifakı’nı CHP temsil ediyor. Altı Oka mührü basın. Onlar 9 ilde Millet İttifakını silmek istiyorlar ama siz oylarınızla bunu yazacaksınız.

Yine 7 ilde; Aksaray, Bayburt, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş ve Yozgat’ta Millet İttifakı İYİ Parti listelerinden girecek. Bu 7 ildeki seçmenler, Millet İttifakını İYİ Parti’nin temsil ettiğini unutmayın.

Hangi ilde ortak liste gireceğimiz biz karar veririz. Siz karar veremezsiniz. Size en güzel cevabı milletimiz 14 Mayıs’ta verecek. Ne yaparlarsa yapsınlar biz çok iyi biliyoruz ki geliyor gelmekte olan. 14 Mayıs’ta kazanacağız, iktidar olacağız.”

Seçim bürosuna saldırı: Cesareti iktidardan alıyorlar

CHP’li Erkek, Ataşehir'de partisinin seçim ofisine yönelik silahlı saldırıyı da kınadı. Erkek, “Bu saldırılar demokrasiye yapılmıştır. Saldırıları gece gerçekleştiren korkaklar, cesareti bu iktidardan almaktadır. Bir iktidar hukuk devletinden uzaklaştıkça böyle mafyalar çeteler cirit atmaya başlar” diye konuştu.

Aynı zamanda milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştiren Erkek, “İçişleri Bakanı Soylu, gece gündüz seçim çalışmaları yapacağına görevini yapsın. Hiçbir saldırı bir milim geri adım attıramaz. Bu kutsal mücadele için gereken her türlü bedeli ödeme hazır olduğumuzu ifade ettik, ediyoruz” dedi.

“Amaç korku kültürünü büyütmek”

Erkek’in gündeminde gazeteci Serdar Akinan’ın gözaltına alınması da vardı. Akinan’ın gözaltına alınmasını kınayan Erkek, “Dünyada en çok gazeteci içeri atan 4 ülkeden biriyiz. Bu utanç verici tablodan saray iktidarı sorumludur. Bir ülkede ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü yoksa orada demokrasi de yoktur. Gazeteci hakkında bir iddia varsa, ciddi dahi olsa gözaltına alıp tutuklamak zorunda değilsiniz. Davet edersiniz, ifadesini alırsınız, daha sonra iddianame hazırlarsınız, yargılarsınız. Amaç burada korku kültürünü büyütmek, korku kültürünü büyüterek insanların, gazetecilerin, siyasetçilerin, gençlerin, kadınların susmasını sağlamak. Asla bu korku kültürüne yenilmeyeceğiz. 14 Mayıs'tan sonra özgürlükleri getireceğiz” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika