CHP'den Yusuf Tekin tepkisi: Bu bakana haddini bildirin, Derhal görevden alın

CHP'den Yusuf Tekin tepkisi: Bu bakana haddini bildirin, Derhal görevden alın
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Milli Eğitim Bakanı'nın 'Cemaat ve tarikatlarla protokol yapmaya devam edeceğiz' sözleri sonrası Erdoğan'a seslenerek Yusuf Tekin'in görevden alınmasını istedi.

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde söz alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün yaptığı açıklamada bakanlığının 2 bin 709 protokolünün bulunduğunu ve bunların 10'unun tarikat-cemaatlerle imzaladığını söyledi. Bakan Tekin, cümlelerinin devamında kendilerinin sivil toplum kuruluşu (STK) olarak nitelendirdiği, cemaat ve tarikatlerle çalışmaya devam edeceklerine dair sözleri tepki toplamıştı.

Bakan Tekin hakkında CHP'den de açıklama geldi.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şu sözlerle seslendi:

ekran-alintisi.png

"Tarikatlarla, cemaatlerle protokol imzaladım, protokol yapmaya devam edeceğim" diyen Prof. Dr. Yusuf Tekin haddini aşmıştır.

Ülkeyi yönetenler Anayasaya kayıtsız şartsız uymak zorundadır. Laiklikten ödün verilemez! Biz evlatlarımızı, geleceğimizi bu çarpık zihniyete teslim edemeyiz.

Sayın Erdoğan, bu bakana haddini bildirin! Derhal görevden alın! "

_Efendiler ve ey millet! İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet tarikatıdır. Medeniyetin emrettiğini ve talep ettiğini yapmak, insan olmak için kâfidir"_ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

BAKAN NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşurken, muhalefetin tepkileri üzerine "Bahsettiğiniz STK'lerle ilgili de birşey paylaşayım" deyip şunları söylemişti:

"Çok hoşunuza gidecek bir şey daha söyleyeceğim. Bakın Milli Eğitim Bakanlığı şu anda, 2023yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden 1167 tanesi resmi kurumlarla. 550 tanesi STK'larla. 986 tanesi ise TEMA'dan Kızılay'a bir sürü STK'yla. Bunların içinde sizin tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız... Protokol yaptığımız bu sivil toplum örgütleri sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için, sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için buradan devam edeceğim." (Kısa Dalga)

Gündem