CHP'li vekil: "Faaliyet izni biten altın madeni şirketi Ordu Fatsa'da ağaç katliamı yapıyor"

CHP'li vekil: "Faaliyet izni biten altın madeni şirketi Ordu Fatsa'da ağaç katliamı yapıyor"
CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Fatsa'daki altın madeni şirketinin bu sabah saatlerinde faaliyet alanını genişletme için 4872 ağacın kesimine başladığını duyurdu.


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Fatsa'da altın madeni şirketinin faaliyet alanını genişletme için 4872 ağacın kesimine başlandığını duyurdu. 

Fatsa'da faaliyet süresi iki kez bitmesine rağmen bölgeden ayrılmayan altın madeni şirketi, kapasite artırımına gitti. Adıgüzel, daha önce bölgede inceleme yaparak ağaçların numaralandırıldığını, maden sahasını genişletmek için çalışmalar yapıldığını açıklamıştı. 

Adıgüzel, bugün sabah saatlerinde 4872 ağacın kesimine başlandığını duyurdu. Yapılanların ağaca, çevreye, doğaya hukuksuzca müdahale olduğunun altını çizen Adıgüzel, "Fatsa'da ağaç ve çevre katliamı başladı. 4872 ağaç hukuksuz bir şekilde katlediliyor. Kazdağlarından çekip gidenler Fatsa'ya çullanıyor. Bu Fatsa'ya hakarettir. Vatandaşlardan ormanı çevreyi devletin içine çöreklenmiş çıkar çetelerinden korumak için yardım çağrıları geliyor. Bu hukuksuzluğu önlemek için defalarca önergeler verdik" dedi.

Bedelini ödeyeceksiniz

Adıgüzel, bölgede yapılan ağaç kesimlerinin görüntülerini paylaşarak, "Aşağıdan yukarıya bütün sıralı amirleri bu yaptıklarının ve yapacaklarının bedelini er ya da geç kanun karşısında hesap verecekler. O gün geldiğinde bu ağababalarınız da sizi maşa olarak oraya sürenler de ortada olmayacak. Aklınızı başınıza alın" diye uyardı. 

(ANKA)

Yaşam