CHP'li Ağbaba'dan grev yasağına tepki: İşçilerin anayasal haklarına el koymaktır

CHP'li Ağbaba'dan grev yasağına tepki: İşçilerin anayasal haklarına el koymaktır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Birleşik Metal İş Sendikası’nın Schneider Elektrik'te başlattığı grevin Cumhurbaşkanı kararnamesi ile yasaklanmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’ndeki Schneider Enerji işçilerinin başlattığı grevi, ‘milli güvenliği bozduğu’ gerekçesiyle 60 gün erteledi. Bir ay içerisinde yasaklanan üçüncü grev olduğunu hatırlatan CHP’li Ağbaba; “Bu grev yasağı, Erdoğan’ın son bir ayda yasakladığı üçüncü grev oldu. AKP, iktidarının 20 yılına tam 20 grev yasağı sığdırmış olurken, iki yüz bine yakın işçinin de bugüne kadar anayasal hakkını da keyfi bir biçimde ortadan kaldırmış oldu” dedi.

Ağbaba şöyle devam etti: “ Grevlerin bir gece kararnamesi ile yasaklanması kabul edilemez. Türkiye’de anayasayı her gün ayaklar altına alan bir iktidar, işçilerin yasal hakkını kullanmasını nasıl milli güvenliği tehdit edici unsur olarak görüyor anlamış değiliz. Sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkı anayasal bir haktır. Bu hakkı milli güvenliği bozucu nitelik olarak göstermek, işçilerin anayasal haklarına el koymak demektir.

Çalışma Bakanını bir kez daha samimi olmaya davet ediyoruz. Sayın Bakan sürekli olarak sendika hakkından, toplu pazarlık hakkından bahsediyor. Sendika ve toplu pazarlık hakkının daha ileriye taşınmasını söylüyor.

Lakin bakanın söyledikleri ile ortaya çıkan uygulamalar tezatlık içeriyor. Bakan sendika hakkına, toplu pazarlık hakkına vurgu yapıyor, Cumhurbaşkanı ise grevleri yasaklamaya devam ediyor. Sayın bakanı bir kez daha samimiyete ve sözlerinin arkasında durmaya davet ediyoruz." (Kısa Dalga)

Ekonomi