CHP’li Akın: BOTAŞ’ın Rusya’ya borcu ertelenerek seçim dönemi mi finanse edilecek?

CHP’li Akın:  BOTAŞ’ın Rusya’ya borcu ertelenerek seçim dönemi mi finanse edilecek?
CHP’li Akın, “Seçim öncesi yeni bir hikâye yaratmak için enerji üssü söylemini gündeme getiren iktidar BOTAŞ’ın vergi borçlarını neden silmek zorunda kalıyor? Rusya’ya borç erteleyerek mi enerji üssü olacağız?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, TBMM’ye getirilen BOTAŞ’ın ödenmemiş vergi, idari para cezaları ile borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

BOTAŞ’ın sürekli kâr ederken, AKP iktidarı döneminde sürekli zarar eden bir kurum haline dönüştüğünü söyleyen Akın, “TBMM’ye getirilen yeni bir düzenlemeyle BOTAŞ’ın vergi borçlarının tekrar silinmesi amaçlanıyor. İktidar sözcülerinin son dönemde ‘Türkiye enerji üssü olacak’ söylemiyle seçim öncesi yeni bir hikâye yaratmaya çalışırken; en büyük enerji kamu kurumu olan BOTAŞ’ın vergi borçlarının silinmek istenmesi bu söylemin inandırıcı olmadığını göstermektedir” dedi.

Akın, şöyle devam etti: “BOTAŞ’ın Rusya’ya olan borcunun ertelendiği yönünde iddialar konusunda iktidarın sessiz kalması manidardır. Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçim öncesi iktidarın BOTAŞ’ın Rusya’ya olan borcunu erteleyerek seçim dönemini finanse edeceği ifade edilmektedir. BOTAŞ’ın borcu ertelenirken, vatandaşlarımız ise kullandığı doğalgazın bedelini ödemeye devam etmektedir.” (Kısa Dalga)

Ekonomi