CHP'li Akın: İhtiyaç sahibi ailelere doğal gazı tamamen ücretsiz hale getireceğiz

CHP'li Akın: İhtiyaç sahibi ailelere doğal gazı tamamen ücretsiz hale getireceğiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidara gelmeleri halinde konutlarda kullanılan doğal gazın fiyatında nitelikli indinim yapacaklarını ve kış aylarında bütün ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı doğal gazı ücretsiz hale getireceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 metreküp doğal gazdan ücret alınmayacağı açıklamasının ardından CHP'den "ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz tümüyle ücretsiz olacak" vaadi geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz doğal gazının millet için kullanılmasına yönelik tüm hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

Akın, "Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, halkın yararına verilen tüm taahhütleri devamlılık esasıyla mutlaka yerine getireceğiz. Vatandaşlarımız daha fazlasını hak ediyor. İktidara geldiğimizde, bir yıl boyunca 25 metreküp doğal gazı vatandaşımıza ücretsiz olarak vermekle yetinmeyeceğiz. Aile Destekleri Sigortası kapsamında, bundan sonra kış aylarında bütün ihtiyaç sahibi ailelere ısınma amaçlı doğal gazı tamamen ücretsiz hale getireceğiz. İktidarımızda hiçbir çocuk yatağa soğukta girmeyecek" dedi.

"Nitelikli indirim yapılacak"

Ayrıca konut tarifelerinde nitelikli indirim yapılması için çalışma yürüteceklerini belirten Akın, şunları kaydetti:

"Biz, enerjiyi temel bir hak olarak görüyoruz. Hiçbir vatandaşımızın karanlıkta ve soğukta kalmaması için enerji hizmeti kaliteli ve kesintisiz, ödenebilir olacak. Bu kapsamda kış aylarının daha zorlu geçtiği illerimizden başlamak üzere, doğal gaz konut tarifesinde nitelikli indirimler yapacağız"

32 ayda 17 zam

Karadeniz doğal gazıyla ilgili "Amasız, fakatsız sevindiğimizi ifade ettik" diyen Akın, AKP'ye "doğal gazı kendi siyasi çıkarınız için değil, vatandaş için kullanın" çağrısı yaptı. Akın, "Karadeniz’de doğal gaz bulunmasının üzerinden geçen 32 ayda doğal gaza konutlarda tam 17 defa zam yapıldı. Konut faturaları; vergi, fon ve sistem kullanım bedeli hariç yaklaşık yüzde 230 oranında arttı" dedi.

Akın, faturasını ödeyemediği için doğal gazı kesilen abone sayısında bir yılda yüzde 42 oranında artış olduğuna dikkat çekerek, "Bu durum, Türkiye’de ısınma ihtiyacını lüks haline geldiğini gösteriyor. Ama vatandaşlarımız merak etmesin. İktidarımızda, ısınma, temel bir ihtiyaç kapsamında lüks olmaktan çıkacak" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem