"AKM'de çalışanlar ayda 1.625 lira otopark parası ödemek zorunda kalacak"

"AKM'de çalışanlar ayda 1.625 lira otopark parası ödemek zorunda kalacak"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeniden açılan Atatürk Kültür Merkezi’nin otoparkında personel için yer ayrılmadığını belirtti ve “AKM’de çalışan sanatçı ve personel araçları ile gelmeleri gerektiğinde günlük 65 lira otopark parası vermek zorunda. Havalimanlarına uçuş, köprüler ve otoyollara geçiş garantisi veren hükümet, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı otoparklara da park etme garantisi mi verdi?” dedi.

CHP'nin Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeniden yapılarak açılan AKM’de otoparkların yetersizliğinin gerekçe gösterilerek çalışanlara yer ayrılmadığını belirtti.

Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada şunlara değindi:

"ÇALIŞANLAR AYDA 1625 LİRA OTOPARK PARASI ÖDEMEK ZORUNDA KALACAK"

"2 bin kişilik büyük salonunun, 800 kişilik tiyatro salonunun olduğu, bu temsiller için yüzlerce sanatçı ve personelin çalıştığı AKM’ye sadece 400 kişilik otopark yapılması kimin talimatıdır? Çalışanlar otoparkta yer ayrılmadığı için günlük 65 lira otopark parası ödemek zorundalar. 25 gün çalışmaya gelen çalışanlar ayda 1.625 lira otopark parası ödemek zorunda kalacak. Bu çalışanların birçoğunun maaşının yarısı otopark ücretine gidecek. Böyle bir uygulama olamaz.

"HÜKÜMET OTOPARKLARA DA PARK ETME GARANTİSİ Mİ VERDİ?" 

CSO binasında CSO, Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Çok Sesli Korosu, Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu müdürlüklerine bağlı görevli personel ve sanatçılar için 180 kişilik yer ayrılmış. 180’den fazla personel gelirse para alınacağı personele resmi yazı ile iletildi. 181’inci personel cezalandırılarak günlük 30 lira para vermek zorunda kalacak. Havalimanlarına uçuş, köprüler ve otoyollara geçiş garantisi veren hükümet, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı otoparklara da park etme garantisi mi verdi?”
(ANKA)

Gündem