CHP'li Ali Mahir Başarır: Hizbullah'ın uzantısına bütçenizi savundurtuyorsunuz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifi görüşmelerinde HÜDA PAR konuşmasının ardından Cumhur İttifakı sıralarına seslendi: "Hiç Utanmıyorsunuz, Gaffar Okkan'ın kemiklerini Sızlatıyorsunuz. Hizbullah'ın uzantısına bütçenizi savunuyorsunuz. Sizin milliyetçiliğiniz nedir?"

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri ve toplantıları yapıldı. Bütçenin genel üzerinde söz alan CHP Grup Başkanı Ali Mahir Başarır, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Biz olumlu ve olumsuz tüm bozulmayla eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim gibi modeller üzerinde çözülebilir sözlere tepki gösterdi.

Başarır şöyle dedi:

"Şehitlerimizden sonra burada bir bildiri okuduk. CHP grubu tekil olarak bu bildiriyi yayınladı ve siz sürekli olarak şehitlerimizden, bayrağımızdan, Misak-ı Milli'den bahsettiniz. Bu bütçeyi lehte konuşacak 300 tane milletvekili var ama siz bütçeyi savunmak için HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na söz verdiniz. Bu arkadaş diyor ki, 'Eyalet sistemi, özerklik, federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışmalıyız' diyor. Bu arkadaş, 'Ne mutlu Türküm diyene karşı çıkıyorum' diyor. Bu arkadaş, "Oranın adı Kürdistan'dır' diyor. Utanmıyor musunuz, Gaffar Okkan'ın kemiklerini sızlatıyorsunuz. Hizbullah uzantısına bütçenizi savundurtuyorsunuz. Sizin nereniz milliyetçi?" (Kısa Dalga)

Gündem