CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Mehmet Cengiz'e: Cennet Koyu için Bulgari'yi uyardık, yıkarız

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Mehmet Cengiz'e: Cennet Koyu için Bulgari'yi uyardık, yıkarız
CHP milletvekili Ali Mahir Başarır, Mehmet Cengiz'in Bodrum Cennet Koyu'nda Bulgari Oteller Grubu'yla birlikte yapacağı projeye tepki gösterdi. Daha önce bu konudaki eleştirileri nedeniyle Cengiz'in kendisine 1 milyon liralık tazminat davası açtığını açıklayan Başarır, "Burası 2. Derece Doğal Sit Alanı. Burada kamu yararı olmadan çivi bile çakamazsınız" dedi.

İktidara yakın iş insanı Mehmet Cengiz'in, Bodrum'un Cennet Koyu'nda Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekarelik arazide Danıştay'ın iptal kararlarına rağmen yapacağı inşaata dair tartışma sürüyor. Cengiz İnşaat'ın, Danıştay'ın iptal ettiği satış kararına rağmen yaklaşık 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel inşa etme planına, inşaatın SİT alanında yapılacak olmasından dolayı tepkiler yükseliyor.

'84 MİLYONA AİT OLAN BİR SİT ALANI SANA SATILAMAZ'

Konuyu Halk TV yayınında değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mehmet Cengiz'in kendisine Cennet Koyu yüzünden dava açtığını açıkladı. Başarır, "Ben Cennet Koyu'ndaki bu durumu ortaya çıkardıktan sonra Mehmet Cengiz bana, 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Neymiş? Mülkiyet hakkını ihlal etmişim, mülkiyetinde olan bir konuyu konuşmuşum" diyerek şöyle devam etti:

"Mehmet Cengiz, orası senin mülkiyetinde değil. Ben senin konutunu, doğru düzgün aldığın yazlığını tartışmıyorum. Ben 84 milyona ait olan, 2. Derece Sit Alanı olan bir yerin sana satılamayacağını anlatıyorum. Babandan miras kalsa bile sana izin vermezler burada otel yapmana Mehmet Cengiz.

'BENDE BU PARAYI BULURSA ALIR'

Manevi şahsiyetini düşünen bir adam doğal sit alanını satın almaz, oraya çivi çakmaz. Manevi şahsiyetini düşünen bir adam doğduğu büyüdüğü memleketi Rize'deki yaylaları katletmez. Ama ne olmuş bu ülkede? Sıkıştığın zaman aç 1 milyonluk-2 milyonluk tazminat davası bize. Yargı kararıyla bizi sustur. Susmayız ki. Bende bu parayı bulursa alır. Bende bu para yok. Acı olan ülkenin geldiği nokta."

'BAKAN VE ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ'

Başarır, arazinin satışının Danıştay tarafından iptal edildiğini de hatırlatarak, "Çevre ve Şehircilik Bakanı, Cumhurbaşkanı devreye giriyor 2. Derece Doğal SİT Alanı olmaktan çıkarıyor bir kez daha veriyorlar. Bodrum Belediyesi bir dava daha açıyor. Kararı bir kez daha çıkarıyoruz. Buna rağmen Bulgari Oteller grubuyla anlaşıyor. Oraya villalar, oteller yapılacak. Burası 2. Derece Doğal Sit Alanı burada kamu yararı olmadan çivi bile çakamazsınız. Danıştay da 'buraya hiçbir şey yapamazsınız' demiş" dedi.

'BULGARİ'Yİ UYARDIK: YIKARIZ'

"Mehmet Cengiz nerede güneşleniyor?" diye soran Başarır, Mehmet Cengiz'in şu anda Cennet Koyu'nda olduğunu savundu ve Bulgari oteller grubunu da eleştirdi. Başarır, Bulgari Oteller Grubu'na "Ne hakla bu topraklarda gelip otel yapacak. Nisan ayında uyardım: Yıkarız, sakın. Roma'da, Barselona'da Macaristan'da otel yapabiliyor musun? Benim ülkemde nasıl yapabiliyorsun? Buna rağmen başladı" ifadelerini kullandı.

Gündem