CHP’li Ali Öztunç: Yüz yıllık Öztrak Ailesi kalıyor, üç yıllık Ali Öztunç gidiyor

CHP’li Ali Öztunç: Yüz yıllık Öztrak Ailesi kalıyor, üç yıllık Ali Öztunç gidiyor
Kentinde elde ettiği başarıya rağmen MYK’dan çıkarılmasının “haksızlık” olduğunu söyleyen CHP’li Ali Öztunç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevi gençlere bırakması gerektiğini belirtti.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, seçimden sonra MYK’den çıkarılmasını “haksızlık” olarak değerlendirdi. Partideki gidişata dair eleştirilerde bulunan Öztunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimden sonra kurultayda görevi gençlere bırakacağını söylemesiyle her şeyin durulacağını belirtti.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Öztunç, partide seçimden sonraki gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

"Kontrolsüzlük var. Her önüne gelen konuşuyor ve tweet atıyor. Otorite kalmadı. Bu, partiyi yıpratıyor. Bu parti, ben dahil hiçbirimizin babasının malı değil. Parti uçuruma sürükleniyor. Bir grup milletvekili olarak çok rahatsızız. Yeter, herkesin durması gerekiyor. Parti Meclisi'nde (PM), kongrede, kapalı grupta konuşmak gerekiyor.

“Genel başkanın mesaj vererek, partiyi sürüklendiği uçurumdan kurtarması gerekiyor. El uzatmaksa el uzatmalı, görevi bırakmaksa bırakmalı. Yerel seçimden sonra partinin lider değişimine gideceği mesajı verilmeli. Seçimden sonra kurultayda görevi gençlere bırakacağını söylerse her şey durulacak.”

“Yüz yıllık Öztrak Ailesi kalıyor, üç yıllık Ali Öztunç gidiyor”

Haksızlığa uğradığını söyleyen Öztunç, "Oyumu yüzde 75 arttırdım. Vekil olmayan yerde önce kendimi seçtirdim, sonra ikiye çıkardım vekil sayısını. Başarının karşılığında ceza aldım. Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Yüz yıllık Öztrak Ailesi kalıyor, üç yıllık Ali Öztunç gidiyor. Böyle bir şey olur mu!” dedi.

Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol için ise Öztunç, “Genel başkanın bu kararlar alınırken, yetkili organları bilgilendirmesi gerekir” dedi.

Öztunç, Ekrem İmamoğlu ile bazı CHP'li kurmayların yaptığı online toplantıyı ise şöyle değerlendirdi:

"İnsanlar bir araya gelip tartışır. Partinin geleceğine ilişkin değerlendirme yapar. Orada mesele, bu görüntü nasıl sızdırıldı, nasıl kaydedildi? Kim sızdırdı? Bunu tartışmak gerekir. Evet, (oradaki) bazı arkadaşlarımızdan örgütün rahatsızlığı var, önceki görevleri yüzünden… Onun gereğini delege kurultayda yapar." (Kısa Dalga)

Politika