CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: Seçimden kaçarak, milletin kantarından kaçamazsın

CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: Seçimden kaçarak, milletin kantarından kaçamazsın
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, seçimin ertelenmesi tartışmalarına tepki gösterdi. Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Bırak millet yaraları kimin saracağına karar versin. Seçimden kaçarak, milletin kantarından kaçamazsın" diye seslendi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altay, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın yaşanan deprem felaketi nedeniyle, 18 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin ertelenmesi için YSK'ya yaptığı çağrıyı değerlendirdi.

İktidar partisinin, yaşanan deprem felaketini bahane ederek, seçimden kaçmaya çalıştığını öne süren Altay şöyle konuştu:

"Bir felaket var. Seçimden kaçma hevesini gözlüyoruz. TBMM'nin milletten aldığı yasama yetkisinin son 124'üncü günündeyiz. 125'inci gün o yetki, artık Erdoğan'ın değil milletin. Erdoğan, seçimi öteleyerek, hesap vermekten kaçamazsın. İster 14 Mayıs, ister 18 Haziran da. Memleket ve millet ağır yara almış, millet yarasını kimin saracağını belirlemelidir. Millet sorunları kimin çözeceğine karar vermelidir. Millet yaralarını kimin saracağına karar vermelidir. Erdoğan, bırak millet yaraları kimin saracağına karar versin. Sen bu kararın önüne geçemezsin YSK üzerinden. Hesabını, depreme sığınarak, seçimleri bir yıl erteleyerek veremezsin. Seçimi erteleyerek, seçimden kaçarak, milletin kantarından kaçamazsın. Seçime 4 ay var."

Bülent Arınç'a tepki: Deprem, seçime engel değil

Altay, Bülent Arınç'ın, "seçimlerin ertelenmesine" yönelik açıklamasının sorulması üzerine de şunları söyledi:

"Yaraları sarmaları için, milletten güven almaları gerekir. Önden; Sayın Bülent Arınç'tan böyle bir açıklama istenmiş olabilir, bilemiyorum. Ben Sayın Arınç'ın milletin vicdanı olmasını isterim. Sayın Arınç'ın, seçimin ertelenmesine yönelik yazısını okudum. Her şeyden önce bunca yıllık siyasi tecrübesiyle, örtüşmeyen bir yazı kaleme almış. Deprem oldu, bitti. Önümüzde 4 ay var. Bu seçimin yapılmasına niye engel olsun. Seçimin yapılabilmesine deprem engel değildir. Bazı şehirlerin tümüyle yıkılıp yeniden yapılması gerekir. Bunun Kasım 2023'e kadar olabilmesine inanıyor musun Sayın Arınç. Buna millet karar verir." (Kısa Dalga)

Politika