CHP'li Altay: "Yaptığım konuşmadan darbe algılayanların IQ'su ayakkabılarının numaraları kadardır"

CHP'li Altay: "Yaptığım konuşmadan darbe algılayanların IQ'su ayakkabılarının numaraları kadardır"
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Menderes çıkışı nedeniyle iktidar tarafından eleştirilince "IQ'ları ayakkabı numaraları kadar" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir televizyon programında 27 Mayıs askeri darbesi sonrasında idam edilen eski başbakanlardan Adnan Menderes'le ilgili yaptığı açıklamaların iktidar tarafından 'darbecilikle' suçlanmasına tepki gösterdi. Konuşmasının videosunu paylaşan Altay, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu konuşmadan darbe algılayanların IQ'sü ayakkabılarının numaraları kadardır" dedi.

NE OLMUŞTU? 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay katıldığı bir programda, "Menderes'i idam etmektir. En büyük hatadır. Türk demokrasisine vurulmuş en büyük darbedir o. Ama rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle… Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı. Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da, 'sonu benzemesin' Menderes’e… Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz” demişti.

Gündem