CHP'li Atıcı, üç isim verdi: Tümüyle kazanıyoruz; en az 5 puan fark lazım

CHP'li Atıcı, üç isim verdi: Tümüyle kazanıyoruz; en az 5 puan fark lazım
CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu ve eski milletvekili Aytuğ Atıcı, cumhurbaşkanlığı seçimini öne çıkan 3 adayla da kazandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin gelecek yılın haziran ayında yapılması beklenirken, altılı masanın halen adayı açıklanmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı sıkça dillendiriliyor.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'e konuşan Atıcı, kimin aday olması gerektiği konusunda adayın açıklanacağı ana kadar net bir şey söylemenin doğru olmadığını ifade etti.

CHP'li yönetici, "O nedenle bu seçimde en yüksek oyu kiminle alabiliyorsak onunla gitmemiz lazım. Şu anda görüyoruz ki Kemal Bey’le de kazanıyoruz, İmamoğlu’yla da kazanıyoruz ve Mansur Yavaş’la da kazanıyoruz" dedi.

Atıcı, CHP liderinin HDP'den oy alabileceğini kaydetti: "Eğer, bu tablo bu şekilde devam ederse yani biz Kemal Kılıçdaroğlu’yla sorunsuz bir şekilde bu seçimi alabiliyorsak o zaman herkesin yerine oturması gerekir. Matematiksel olarak baktığımız zaman Kemal Bey’in oy alma ihtimalinin daha yüksek olduğunu görüyoruz. HDP seçmeninden İYİ Parti ve CHP seçmeninden sorunsuz bir şekilde oy alacaktır. Aynı şey İmamoğlu için geçerlidir. Ama HDP seçmeninin Mansur Bey’e sıcak bakmayabileceği konusunda benim siyasi okumam var."

'Eğer İmamoğlu fark atarsa...'

CHP'li yönetici, İstanbul'u elde tutmak ve 2024'te yeniden kazanmak için İmamoğlu'na ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Atıcı, şöyle devam etti: "Düzgün yapılan anketler Kılıçdaroğlu’nu riskli gösterirse asla bir maceraya atılmamalıyız. O zaman İmamoğlu’nu koyarız. Kılıçdaroğlu’yla bu işi götürebiliyorsak en uygun aday odur. Ama Kılıçdaroğlu her şeye rağmen kazanamayacağı ya da kazanmasının çok riskli olduğu anlaşılırsa o zaman kim alıyorsa onunla gitmemiz lazım."

CHP'li yönetici, Kılıçdaroğlu ile Erdoğan'ın 2-3 puanlık farkının yetmeyeceğini, en az 5 puanlık fark görmeleri gerektiğini vurguladı.

Atıcı sözlerini şöyle sürdürdü:"Eğer Kılıçdaroğlu da İmamoğlu da beş puan fark atıyorsa o zaman Kılıçdaroğlu’nu tercih etmemiz lazım. Ama İmamoğlu beş puan fark attı, Kılıçdaroğlu bir puan fark attıysa, kusura bakmasın o zaman kim fark attıysa onu seçmek lazım. Ama aday mutlaka CHP içerisinden çıkmalı.

Kılıçdaroğlu’nun güvenirliği, oy oranı artmış ve şu anda birinci kişi konumuna gelmiş. Bunun düşüşe geçme, plato çizme ve yükselme ihtimali var. Bunu da düzenli olarak 15 günde bir yapılacak anketlerle ölçülmesi lazım. Eğer düşüşe geçiyorsa o zaman B, C planını düşünmek lazım." (Kısa Dalga)

Politika