Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında elektrik trafosunda patlama

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında elektrik trafosunda patlama
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın çıktığını açıkladı. Yangının görüntüsünü paylaşan Başarır, “Bu nükleer santral, Mersin’in, Türkiye’nin belası olmuştur” dedi. (GÖRÜNTÜLÜ)

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın çıktığını açıkladı. Yangının görüntüsünü paylaşan Başarır, “Bu nükleer santral, Mersin’in, Türkiye’nin belası olmuştur” dedi.

Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatındaki yangına ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabında yayınladı. Başarır, olaya ilişkin şunları söyledi:

“Daha kurulma aşamasında, zemininde defalarca çatlaklar meydana geldi. Yol çalışmaları için patlatılan dinamitler sayesinde çevre evlerde büyük hasarlar oluştu. Şimdi de trafosunda yangın çıkıyor. Daha önce de söylemiştim, bu nükleer santralle Mersin’e, Akdeniz’in dibine dinamit yerleştiriyorlar. Dünyanın en pahalı elektrik enerjisini Ruslardan satın alacağımız, nükleer atıkların nerede depolanacağının belirsizliği yetmiyormuş gibi daha yapımında yaşanan can güvenliği sorunları, ileride de denetimsiz, kontrolsüz bir nükleer santral inşa edileceğinin göstergesidir. Bu nükleer santral, Mersin'in, Türkiye'nin belası olmuştur.”

(ANKA)

Gündem