Belediyede "börek" tartışması

Belediyede "börek" tartışması
İzmir Gaziemir'de AKP'li Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, CHP'li Başkan Halil Arda yönetimindeki belediyenin tek seferde 55 bin liralık börek yediğini iddia etti. AKP'li Atmaca'yı yalanlayan Başkan Arda, 55 bin liralık faturanın belediyeye ait alzheimmer/demans merkezindeki yaşlılara alınan 1 yıllık yemek için olduğunu açıkladı.


İzmir Gaziemir'de AKP'li Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, CHP'li Başkan Halil Arda yönetimindeki belediyenin tek seferde 55 bin liralık börek yediğini iddia etti. AKP'li Atmaca'yı belgelerle yalanlayan Başkan Arda, 55 bin liralık faturanın belediyeye ait alzheimmer/demans merkezindeki yaşlılara alınan 1 yıllık yemek için olduğunu açıkladı. CHP'li Başkan Arda, "Bu iddiayı ortaya atan vicdanı kurumuş bir arkadaş... Keşke o yaşlılarımız yiyebilse de 55 bin liralık değil ben onlara 155 bin liralık yemek sunabilsem" dedi.

Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, CHP'li Başkan Halil Arda yönetimindeki Gaziemir Belediyesi'nin tek seferde 55 bin liralık börek sipariş verdiğini iddia etti. Faturanın bir nüshasını da paylaşan Atmaca, CHP'li Başkan Halil Arda'ya sert eleştiriler yöneltti. CHP'li Başkan Halil Arda, belgelerini de açıklayıp AKP'li Atmaca'nın iddialarını yalanladı. 55 bin liralık faturanın Gaziemir Belediyesi'nin alzheimmer/demans merkezindeki yaşlılara alınan 1 yıllık yemek için olduğunu bildiren Başkan Arda, AKP'li Atmaca'ya ve iddiayı sorgulamadan haberleştiren gazeteye de tepki gösterdi. 

CHP'li Başkan Halil Arda, şunları söyledi:

"Belediyemizin bir alzheimmer demans merkezi var. Bu merkezimize 2020 yılı içinde 14 yaşlı hastamız geliyor. Gün boyu burada kalıyor. Bu yaşlılarımıza öğle yemeği çıkarıyoruz. 2020 yılı için doğrudan teminle, Nazar Börek isimli yemek firmasıyla yıllık 55 bin 220 liralık anlaşma yapmışız. Buradan yemek alacağız. Hastalarımız her gün gelemiyor. O yüzden hangisinin gelip gelmediğinin belirlenmesi için puantaj tutuluyor. Firma buna göre bize bir fatura kesiyor. Firmanın ocak ayında kestiği yemek bedeli faturası 2 bin 300 lira... Şubat ayında da aynı dosya kapsamında 2 bin 200 liralık fatura kesiliyor. Mart ayında ise pandemiden dolayı alzheimmer demans merkezimiz kapatılıyor. Bir daha da açılmıyor. 2020 yılı boyunca, 55 bin liralık anlaşmaya rağmen sadece iki fatura kesiliyor ve toplam 4 bin 500 TL'lik harcamayla bu dosya kapatılıyor. Bir daha yemek alımı olmuyor."

Vicdanı kurumuş

Başkan Arda, şöyle devam etti: "Ama AKP Grup Başkanvekili olan vicdanı kurumuş arkadaş, sanki 55 bin 220 lira tek seferde tüketilmiş gibi (Gaziemir Belediyesi böreğe doymuyor) diye 100 yıllık gazeteye yalan haber yaptırtıyor. Üzülüyorum. Bir belediye başkanı yapmadığı, eksik yaptığı, yanlış yaptığı işlerle ilgili eleştirilebilir. Ama alınmamış bir yemeği sanki alınmış gibi iftara atmalarını kabul etmem mümkün değil. Dolayısıyla hem bu haberi çek etmeden veren basını kuruluşunu, hem de kendi meclis üyelerini dahi yanıltan AKP Grup Başkanvekilini şiddetle kınıyorum."

Merkezdeki yaşlıları sık sık ziyaret ettiğini ve yanlarında huzur bulduğunu aktaran CHP'li Başkan Arda, "Keşke alzheimmer demans merkezimiz açık olsaydı da o yaşlılarımız gelseydi... Biz de onlara el bebek gül bebek bakabilseydik. Yiyebilselerdi de 55 bin liralık değil ben onlara 155 bin liralık yemek sunsaydım. Helali hoş olsun, onlar bizim başımızın tacı" diye konuştu.

(ANKA)

Gündem