CHP'den "Kalıcı yaz saati depresyonu engeller" diyen Bakan Dönmez'e: "Siz de mi bu verileri TÜİK’ten alıyorsunuz?"

CHP'den "Kalıcı yaz saati depresyonu engeller" diyen Bakan Dönmez'e: "Siz de mi bu verileri TÜİK’ten alıyorsunuz?"
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kalıcı yaz saati uygulamasının tasarrufun yanında stresi ve depresyonu da engellediğini söyleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Siz de mi bu verileri TÜİK’ten alıyorsunuz? Sayın Bakan’ı elektrik ve elektronik mühendisi sanıyordum meğer psikoloji eğitimi de almış” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji alanında kayıp kaçak oranlarının yüzde 11-12 seviyesinde olduğunu söyleyerek, “Ödediğimiz her 100 lirada 11-12 lira kaçak bedeli var. Namuslu vatandaşın cebinden her yıl şirketlerin cebine 26 milyar TL para koyuyoruz” dedi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kalıcı yaz saati uygulamasının tasarrufun yanında stresi ve depresyonu da engellediğini söyleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Siz de mi bu verileri TÜİK’ten alıyorsunuz? Sayın Bakan’ı elektrik ve elektronik mühendisi sanıyordum meğer psikoloji eğitimi de almış” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor. Bugün TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kesin hesapları ve bütçeleri ele alındı. AKP, İYİ Parti, MHP, HDP’nın ardından son grup olarak CHP Grubu konuşmalarına geçildi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı bulunduğu kurumlar hakkında konuştu.

ARSLAN: USULSÜZLÜK YAPAN FİRMALARA KESİLEN CEZALAR TAHSİL EDİLEMİYOR

Ednan Arslan, “Geçtiğimiz ağustos ayından bu yana 4 kişilik bir ailenin faturası 250 lira artmış durumda… Sayın Bakan hala en ucuz doğal gazı kullandığımızı iddia etmekte. Enerji piyasalarında usulsüzlük yapan firmalara EPDK ceza kesiyor ama ne hikmetse tahsil edilemiyor” dedi. Kayıp kaçak oranlarının yüzde 11-12 seviyesinde olduğunu söyleyen Arslan, “Ödediğimiz her 100 lirada 11-12 lira kaçak bedeli var. Namuslu vatandaşın cebinden her yıl şirketlerin cebine 26 milyar TL para koyuyoruz” dedi.

BAYIR: ‘BEN YAPTIM OLDU’ ANLAYIŞI İLE DEVLET YÖNETİLMEZ

Tacettin Bayır, “Son üç yılda elektriğe, doğal gaza, kömüre, benzine beklenenin çok çok üstünde zamlar geldi. Emekli, işçi, çitçi, esnaf ve memurların bu faturaları ödeyemediği yadsınamaz bir gerçek. Zamlar kaldırılabilir bir boyutta değildir. Derhal kara kış fonu oluşturulması gerekmektedir. Partili cumhurbaşkanınız yaptığı gibi enerjiyle alınacak kararlarda sektör temsilcilerinin görüşü alınmadan kararları hayata geçiriyorsunuz. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı ile devlet yönetilemez” dedi.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in kalıcı yaz saati uygulamasının tasarrufun yanında stresi ve depresyonu da engellediğini söylemesine ilişkin Bayır, “Yaz saati uygulaması ile altı yılda 6 milyar TL tasarruf yapıldığına dair gazetelerde haberler çıktı. Bugün ise Bakan Dönmez, yaz saati uygulamasının stresi ve depresyonu azalttığını söyledi. Siz de mi bu verileri TÜİK’ten alıyorsunuz yoksa?  Sayın Bakan’ı elektrik ve elektronik mühendisi sanıyordum meğer psikoloji eğitimi de almış” dedi.

(ANKA)

Gündem