CHP'li belediye başkanları 63 kentte sahaya çıkıyor

CHP'li belediye başkanları 63 kentte sahaya çıkıyor
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 14 Mayıs'taki seçim için 219 belediye başkanının görevlendirildiğini söyledi.

CHP'li Seyit Torun, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Torun, 2019'dan beri tüm belediyelerin 'otoriter rejimin tüm kumpaslarını halkla birlikte aştığını' ifade etti.

CHP'li yönetici, 14 Mayıs seçimleri kampanyasında tüm CHP'li belediye başkanlarının aktif rol alacağını ifade ederek "Hem kendi bölgelerinde hem diğer illerimizde sahaya çıkacak belediye başkanlarımızın görevlendirmelerini yaptık" dedi.

Torun şöyle devam etti: "İlk etapta hemşehrilik ve özel bağlarının, özel diyaloglarının olduğu olan 63 ilde 219 belediye başkanımızı görevlendirdik. Önümüzdeki günlerde ihtiyaç halinde yeni görevlendirmeler yapacağız. 2019'da ülkemize büyük bir değişimi hep beraber yaşadık. İnanıyoruz ki o gün nasıl kışı bahara çevirdiysek, bugün yine başaracağız. Bahar yeniden doğuştur, yeniden diriliştir, yeniden hayat buluştur. Yine el ele vereceğiz ülkemize yeni bir doğuşu yeniden hayata dönüşü sağlayacağız."

38 milyar liralık sosyal yardım

CHP'li belediyelerin, 4 senede sosyal yardımları 4 - 5 katına çıkardığını belirterek şunları kaydetti: "Belediyelerimiz 4 yılda ihtiyaç sahibi 4 milyon 800 bin haneye 38 milyar TL sosyal yardımlarda bulundu. Bu yardımların tümü insan onuruna yakışır şekilde yapıldı. Veren al, alan eli görmedi. 20 yıllık iktidar sonunda öğrencilerimizi barınma krizine soktular. Binlerce veli, 'acaba çocuğum yurtta mı kalacak, üniversiteyi kazandı ama yurt bulabilecek mi' endişesi içindeydi. Kulağını tıkayan iktidara karşı belediyelerimiz yurtlarını açtı. Biz temiz, güvenli yurtlar yaptık. 2019'dan bu yana belediyelerdeki yurt sayısını 4 kat, kapasiteleri de 5 kat arttırdık. Belediyelerin asli görevi olmamasına rağmen öğrencilerimiz için 61 yeni yurt yaparak bu sorunu çözdük." (DHA)

Politika