CHP'li Engin Altay: "Karl Marx 'Dünyanın bütün işçileri birleşin' dedi, şimdi dünyanın bütün demokratlarının birleşme zamanıdır"

CHP'li Engin Altay: "Karl Marx 'Dünyanın bütün işçileri birleşin' dedi, şimdi dünyanın bütün demokratlarının birleşme zamanıdır"
CHP'li Altay, Marx'ın sözünü güncelledi: "O vakitler Karl Marx ne derdi: Dünyanın bütün işçileri birleşin. Şimdi dünyanın bütün demokratlarının birleşme zamanıdır."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağ-sol ayrımı kalmadığına ilişkin sözlerine destek vererek "O vakitler Karl Marx ne derdi: Dünyanın bütün işçileri birleşin. Şimdi dünyanın bütün demokratlarının birleşme zamanıdır. Kasıt budur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında eski CHP milletvekili İlhan Cihaner'in, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin eleştirisinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Sayın Cihaner, Sayın Genel Başkanımızın ne söylediğini çok anlamamış gibi duruyor. Söylediği şudur: 21. yüzyılın güncel sorunları, 18. yüzyıl anlayışı ile çözülemez. O vakitler Karl Marx ne derdi: Dünyanın bütün işçileri birleşin. Şimdi dünyanın bütün demokratlarının birleşme zamanıdır. Kasıt budur. Geldiğimiz noktada çevre ve doğa hassasiyetleri bakımından sağcı ile solcu kol kola omuz omuzadır. Temel hak ve özgürlükler hassasiyetinde gördük. Boğaziçi’nde öğrencilerimizin yaptığı demokratik hak kullanımında sadece solcular yok, hükümetin ifade ettiği gibi ‘teröristler’ yok. Sağ ve sol pencereden bakan gençlerimiz var. Yani sağ ile solun otoriter yönetimlere karşı bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sağ ve solun güç ve iş birliğine tanık oluyoruz. Millet İttifakı bunun en güzel örneğidir. Biri merkez sağ, biri muhafazakar sağ, biri milliyetçi sağ, biri de sosyal demokrat olarak algılanır. Bir aradayız”

Gündem