CHP'li Engin Altay: Kılıçdaroğlu hamburger yedi, çocuklarının boğazından haram geçmedi

CHP'li Engin Altay: Kılıçdaroğlu hamburger yedi, çocuklarının boğazından haram geçmedi
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yıllar önceki bir gafıyla yanıt verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün İçişleri, Sağlık ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarının bütçeleri görüşülüyor.

Genel kurulda söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mart 2014'teki 'helal lokma' gafını anımsattı.

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Eskişehir'deki konuşmasında "Evlatlarıma helal lokma yedirmediğim halde..." demişti.

CHP'li siyasetçi, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun yurtdışı gezileri için "10 bin kilometre öteye hamburger turları düzenliyorlar" demesine dair şunları kaydetti: "Gelelim 'hamburger' meselesi. Allah'ın sopası yok derler ya, tam öyle durumdayız. 'Çok şükür çocuklarımın boğazından helal lokma geçmedi' dedi Erdoğan. Allah söyletti.

'Hamburger yedi, haram lokma geçmedi'

Hamburger yedi Kılıçdaroğlu ama çocuklarının boğazından haram geçmedi. Haram yemedi. ABD'de hamburger yedik ama ABD'den emir almadık. 'Papazı yollayın' talimatıyla mal varlığımızı tehdit edip papaz yollamadık. 7 liralık kablo borusunu yandaşa 2 bin TL fatura etmedik. En büyük uyuşturucu baronunu cezaevinden salıvermedik. Sayısız örnek sayabilirim. Türkiye'yi gri listeye sokmadık. Son örneğim şu olsun; La Casa de Papel filminde olduğu gibi Darphanesini soyduran bir ülkede ve hükümetin karşısındayız. Darphane soyuldu be. Şu Meclis'in de gıkı çıkmadı. Bunları konuşacağız." (Kısa Dalga / ANKA)

Politika