CHP'li Aykut Erdoğdu'nun ses kaydı gündem oldu: Özür diledi

CHP'li Aykut Erdoğdu'nun ses kaydı gündem oldu: Özür diledi
CHP'li Aykut Erdoğdu'nun eski eşi, yaptıkları bir özel konuşmanın kaydını yayınladı. Erdoğdu, konuşmada geçen ifadeler nedeniyle yeni eşi Tuba Torun'un hastaneye kaldırıldığını söyleyerek kendisinden özür diledi.

Bir süre önce CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Tuğba Torun ile evlenen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşinin twitter hesabından yayınladığı konuşma kaydı sosyal medyada gündeme oturdu.

Aykut Erdoğdu ile evliliğinden bir çocuğu bulunan Özge Erdoğdu ile Aykut Erdoğdu yaklaşık üç ay önce ayrıldılar. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, yaklaşık iki hafta önce, 11 Haziran Cumartesi günü CHP YDK üyesi avukat Tuba Torun ile İstanbul’da evlendi.

Twitter’da Özge Erdoğdu'nun ismiyle açılan bir hesaptan dün saat 23.53’de bir konuşma kaydı paylaşıldı. 3.5 ay önce yapılan telefon konuşması sırasında kendi görüntüsünün üçüncü bir kişi tarafından kaydedildiği anlaşılan kayıtta Özge Erdoğdu, Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun ile ilişkisi olduğu konusundaki iddialara verdiği yanıtları dinliyor.

TORUN'UN PM'YE GİRMESİ İÇİN ÇALIŞTIĞINI ANLATIYOR

Kayıtta özel hayata ilişkin ifadelerin yanı sıra, Erdoğdu'nun yardımcı olduğunu vurguladığı Tuba Torun’un CHP Parti Meclisi’ne girmesi için beş kez Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradığına dair ifadeleri yer alıyor. Erdoğdu, kurultay boyunca kendisi için oy topladığını vurguladığı Tuba Torun’un Parti Meclisi’ne girmesi için kendi adını listeye koymadığını anlatıyor.

Kaydın sosyal medyada yayılmasının ardından Aykut Erdoğdu dün gece Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Erdoğdu şunları yazdı:

1- Bu akşam eski eşimle birkaç ay önce yaptığım bir telefon konuşması sosyal medyaya düştü… Bu konuşma görüntülü olarak kaydedilmiş… Şartlar ne olursa olsun eski eşim ve çocuğumun annesi hakkında kötü birşey söyleyemem…

2- Eşim Tuba şu an hastaneye kaldırıldı… Ben yanında olabilmek için Ankara’dan yola çıktım… Yaşattıklarım için kendisinden bütün kalbimle özür diliyorum…

4- Şu an tek derdim oğlumu ve eşim Tuba’yı bu yaşananların şokundan koruyabilmek… (Kısa Dalga)

Gündem