CHP'li Erkek'ten Cemal Kaşıkçı iddiası: Abdulhamit Gül zorla istifa ettirildi

CHP'li Erkek'ten Cemal Kaşıkçı iddiası: Abdulhamit Gül zorla istifa ettirildi
CHP'li Muharrem Erkek, Cemal Kaşıkçı dosyasının kapatılıp Suudi Arabistan'a devredilmesi için Abdulhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı'ndan zorla istifa ettirildiğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, Cemal Kaşıkçı dosyasını Suudi Arabistan'a devretmeye yanaşmadığı için gözden çıkarıldığını ve zorla istifa ettirildiğini dile getirdi.

Muharrem Erkek, Abdulhamit Gül'ün, Cemal Kaşıkçı dosyasını Suudi Arabistan'a devretmeye yanaşmadığı için bu baskıya maruz kaldığını belirtti.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2018 tarihinde öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı dosyasıyla ilgili paylaşımda bulunan Erkek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Saray İktidarı, Cemal Kaşıkçı dosyasıyla birlikte yargı yetkisini ve aslında egemenlik hakkını bir avuç dolar için devretti. Gerçek beka sorunu budur. Bu konudaki iddialar ise oldukça vahim. Önceki Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kaşıkçı dosyasını Suudi Arabistan'a devretmeye yanaşmadığı için gözden çıkarılmış ve zorla istifa ettirilmiş. Yerine devri onaylayacak bir Bakan atanmış. Saray İktidarı ülkemizin itibarını satacak kadar acz içinde..." (Kısa Dalga)

Politika