CHP'li Güzelmansur: İhaleler iptal ediliyor, teklif veren yok

CHP'li Güzelmansur: İhaleler iptal ediliyor, teklif veren yok
CHP'li Mehmet Güzelmansur, “Bunların iş makinelerine, akaryakıt alımı ihalelerine teklif veren yok. Yangın söndürme araçlarında kullanılacak ekipman alım ihalelerine teklif veren yok" dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 1 Ocak 2022’den bu yana 7 bin 300 kamu ihalesinin iptal edildiğini söyledi.

Son bir yılda motorinin yüzde 313 zamlandığını hatırlatan CHP’li vekil Güzelmansur “Neredeyse her güne akaryakıt zamlarıyla uyanıyoruz. Hâl böyle olunca kamunun akaryakıt alımı için çıktığı ihaleler bir bir iptal ediliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki bu belirsizlik kamunun erzak taşıma, kömür dağıtımı gibi işlerine de talipli çıkmamasına, bu hizmetlerin sekteye uğramasına neden oluyor” dedi.

EN ÇOK İPTAL ORMAN İŞLETMELERİ'NDE

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Güzelmansur, ihaleleri iptal edilen kurumların başında orman işletme müdürlüklerinin geldiğini belirterek şöyle konuştu: “Bunların iş makinelerine, akaryakıt alımı ihalelerine teklif veren yok. Yangın söndürme araçlarında kullanılacak ekipman alım ihalelerine teklif veren yok. Hepsi iptal edilmiş. O yangınlar nasıl sönecek? İktidar bu tehlikenin farkında değil.”

'193 OKUL İHALESİNE TEKLİF VEREN ÇIKMAMIŞ'

Piyasalardaki belirsizliğin, güvensizliğin kamu hizmetlerini çok ciddi sekteye uğratacağını ifade eden Güzelmansur, “İptal edilen ihalelere baktığımızda kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu ne unu ne de ilacı alabildiğini görüyoruz. İçinde bulunduğumuz enflasyonist ortam en çok da eğitimi vuruyor. 193 okul yapımı, onarımı veya okul güçlendirilmesi ihalesine teklif veren çıkmamış. Bu çok acı verici, kaygı verici bir süreç” dedi.

“Bu iktidarın sorunları çözeceğine dair inanç sıfırlanmış durumda” ifadelerini kullanan Güzelmansur, “İktidar değişmedikçe daha çok ihale iptalleri görürüz” diye ekledi.

Ekonomi