CHP'li Hacer Foggo: Evde Bakım Yönetmeliği'yle binlerce engellinin geliri kesilecek

CHP'li Hacer Foggo: Evde Bakım Yönetmeliği'yle binlerce engellinin geliri kesilecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, evde bakım yönetmeliğiyle binlerce kişinin aylığının kesileceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında Evde Bakım Yönetmeliği yayınladı.

Yönetmeliğin 'Yardımın durdurulması ve sonlandırılması' başlıklı bölümünde, yardımın hangi şartlarda sağlanacağı belirtildi.

Buna göre yardımın kesilmesinin neden olan maddeler arasında 'Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgari ücretin aylık net tutarının 2/3 ünden fazla olması' yer aldı.

Bu da hanede kişi başı gelirin 5 bin 613 liranın üzerine çıkması halinde, yardımın kesileceği anlamına geliyor.

Derin yoksullukla ilgili çalışmalarıyla bilinen Foggo, bugünkü Twitter paylaşımında "Dün yayınlanan yönetmelikle binlerce engellinin evde bakım aylığı kesilecek" diye yazdı.

Foggo şunları kaydetti: "Engellilik gelir kriteri ile ölçülmez. Başka kriterler de var. Ailenin geliri iyi olsa da bakıma muhtaç bir engelliye bakmayabilir. Neden bu işin sosyal hizmet yönünü hiç düşünmüyorsunuz?" (Kısa Dalga)

Gündem