CHP’li Haluk Pekşen’in ölümü: Balık kılçığı yemek borusunu yırtmış

CHP’li Haluk Pekşen’in ölümü: Balık kılçığı yemek borusunu yırtmış
Eski CHP’li vekil Haluk Pekşen’in ölümüyle ilgili açıklama yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Yemek borusuna kaçan yabancı cisim (Balık kılçığı) yemek borusunu yırtmış ve kalbin de içinde bulunduğu ana boşluk mediastene açılınca... Yemek borusunda yırtılmaya bağlı" dedi.

CHP milletvekili Haluk Pekşen 61’inci yaşını doldurduğu günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Pekşen’in tedaviye alınmasına neden olan rahatsızlığında Covid-19 aşısının etkili olduğunu iddia eden yorumlara aileden detepki geldi.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre Pekşen’in aileye yakın bir kaynak, eski vekilin rahatsızlığıyla aşının ilgisi olmadığını belirtti. Aynı kaynak, Pekşen’in yakın zamanda tamamlayıcı aşı da olmadığını, geçmiş aşı dozlarının aylar öncesinde kaldığını belirterek, “Aşıyla yakından uzaktan hiç ilgisi yok. İki hastanede de hekimler bundan emin. Yapılan yorumlar, özellikle konuyla ilgisi olmayan uzman doktorların paylaşımları tamamen yanlış ve üzücü. Organ yetmezliğinden vefat etti. Onun sebebi de yemek borusundan kaynaklı” dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol da aşıyı suçlayan haberlere tepki gösterirken tedaviyi yürüten sorumlu hekimden bilgi aldığını söyledi. Şenol, açıklamada, “Sorunun aşıyla ilgili olmadığı kesin anlaşılmış. Sanırım haberi yapan arkadaş kalp zarı iltihabıyla kalp kası iltihabını karıştırmış” dedi. Sosyal medya hesabından da ayrıntı paylaşan Şenol, “Aşı değil, delici cisim. Haberle ilgili tek doğru cümle kalp zarı iltihabı-perikardit olduğuydu. Yemek borusuna kaçan yabancı cisim (Balık kılçığı) yemek borusunu yırtmış ve kalbin de içinde bulunduğu ana boşluk mediastene açılınca... Yemek borusunda yırtılmaya bağlı. Gayet ciddi haber siteleri dahil ölümcül bir yanlış bilgi paylaştı. Bir deli bir kuyuya taş atar hesabı” değerlendirmesini yaptı.

Gündem