CHP'li Karatepe ile Mehmet Şimşek görüşmesi 4 saat sürdü

CHP'li Karatepe ile Mehmet Şimşek görüşmesi 4 saat sürdü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti. Görüşme 4 saat sürdü.

Kısa Dalga - CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görüşmesi sona erdi.

Sabah saat 10.00'da Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gelen CHP’nin Hazine ve Maliyeden sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe'yi bakanlığa girişinde Şimşek ve Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya karşıladı.

İki ismin görüşmesi yaklaşık 4 saat 15 sürdü ve böylece, CHP-Kabine görüşmeleri arasındaki en uzun görüşme oldu.

Karatepe'nin CHP Genel Merkezi'ne geçerek açıklama yapması bekleniyor.

AA fotoğraf servis etmedi

Görüşemeye ilişkin olarak Anadolu Ajansı'nın hiçbir fotoğraf ya da haber servis etmemesi dikkat çekti.

Üstelik her sabah saat 09:00'da gündemdeki konu başlıklarını ve bürokrasideki önemli görüşmeleri saati ile birlikte bildiren Ajans, Şimşek'in Karatepe ile görüşeceğini de duyurmadı.

​​​​​​Masada neler var?

Heyet, halihazırda hükümetin çalıştığı "vergi reformu" paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırladı.

CHP'li kurmaylar ayrıca "acil önlem alınması gereken konular" olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanına sunacak. Öne çıkan konular asgari ücret ve emekli maaşı.

CHP'li Yalçın Karatepe, Temmuz'dan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek. Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak.

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP'li kurmaylar tarafından gündeme getirilecek. (Haber Merkezi)

Politika