CHP'li il başkanı: Konteyner kent kurmak istiyoruz, yer vermiyorlar

CHP'li il başkanı: Konteyner kent kurmak istiyoruz, yer vermiyorlar
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Osmaniye’de kurmak istediği konteyner kent için yer verilmediğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremin yıkıma yol açtığı kentlerden biri de Osmaniye'ydi. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, çok sayıda kişinin evsiz kaldığı kente konteyner kent kurmak istiyor.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Aslanoğlu, İzmir’in 'kardeş kent' olarak eşleştiği Osmaniye’de belediyenin çalışmalarının engellendiğini iddia etti.

CHP'li yönetici, iktidarın belediyelerin yardımları konusunda ılımlı tavır sergilemediğini ifade ederek “Osmaniye’de konteyner kent kurmak istiyoruz ama bize yer vermiyorlar" ifadesini kullandı.

Aslanoğlu şunları söyledi: "Şimdi kolay bir yöntemde bulunmuş... 'Zaten yardım etmek istiyorsanız bizim bulduğumuz alanlar var, oraya konuşlanın, biz orada zaten konteyner kent yapacağız' gibi şeylerle yürüyorlar. Şu anda bir okul bahçesinde büyükşehirin çalışmaları sürüyor. Birçok yerde toplumun diğer kesimlerinin yardımına kamu çok gönüllü değil. Hükümet ya da hükümeti temsil eden kimler varsa, dışarıdan yardım gelmesini özellikle belediyelerin yardım getirmesine çok sıcak değiller. Çeşitli bahanelerle bu iş zorlaştırılıyor. Çok yakında bizim Osmaniye’deki yerleşkemiz bir okul bahçesinde olduğu için okullar açıldığında oradan çıkmamız istenecek, o zaman göreceğiz valilik bize yeni bir yer gösterecek mi göreceğiz." (ANKA)

Gündem