CHP’li isim: Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı İmamoğlu’na bırakmamakta net

CHP’li isim: Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı İmamoğlu’na bırakmamakta net
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yakın bir ismin, “Ekrem Bey’in açıklaması bekleniyor. Genel Başkan kafasında bir yol haritası oluşturmuş gibi. Kemal Bey, İmamoğlu’na bırakmama noktasında net. Kurultayda aday olacak” dediği ileri sürüldü.

Seçimden sonra “değişim” tartışmalarının başladığı CHP’de sular durulmuyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oksijien’de bir yazı yayımlamış, öncesinde ise “İktidar için Değişim” sitesine gelen görüşler doğrusunda “Toplum, CHP’de lider ve yönetimin değişmesini bekliyor” demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’nun yapacağı açıklamaya göre bir tavır alacağı iddia edilirken, öte yandan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in aday olmak için Ağustos sonuna doğru istifa edeceği ileri sürüldü.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in kulis haberine göre, İmamoğlu’nun paylaşımının ardından Kılıçdaroğlu’nun, kurmaylarına, “Ne yapacağını bekleyelim, görelim. Açıklamasını bekleyelim” dediği iddia edildi. CHP’li kurmaylar, “Genel Başkan, İmamoğlu’nun yapacağı açıklamayı bekliyor, ona göre tavır alacak. Onun tavrını bekliyor” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde Parti Meclisi’nden üç-dört ismi MYK’ya alabileceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu, eylül ayının sonunda da partisinin milletvekillerini kampa almayı planlıyor.

Özgür Özel istifa edecek iddiası

Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ile yapılan çevrimiçi toplantıya katılan ve adı genel başkan adayı olarak geçen Grup Başkanı Özgür Özel’in istifasını isteyeceği iddialarına ilişkin CHP’li kaynak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Özgür Özel’in Grup Başkanlığından istifa etmesini talep etmeyecek. Ağustos sonuna doğru Özgür Özel’in aday olmak için istifa etmesi ve Anadolu gezilerine katılması bekleniyor. Sanki sulh sağlandı gibi.”

İmamoğlu için kararı net

Kılıçdaroğlu’na yakın kaynak, “Ekrem Bey’in açıklaması bekleniyor. Ekrem Bey nasıl bir açıklama yapacak. Sanki Genel Başkan kafasında bir yol haritası oluşturmuş gibi. Nasıl bir açıklama yapacak, aday olacak mı, olmayacak mı, o bekleniyor. Kemal Bey, (Genel Başkanlığı) İmamoğlu’na bırakmama noktasında net. Kemal Bey kurultayda aday olacak. İmamoğlu’nun açıklamasına göre o da pozisyon alacak. İmamoğlu aday olmazsa ‘Ben belediye başkanlığına devam ediyorum’ derse Kemal Bey onu İstanbul’a aday gösterecek” dedi. (Kısa Dalga)

Politika