CHP’li isim: Kılıf aramayalım, karşı tarafın negatif kampanyası tuttu

CHP’li isim: Kılıf aramayalım, karşı tarafın negatif kampanyası tuttu
Gazeteci Fatih Altaylı, konuştuğu bir CHP’li ismin, “Biz ilk tur başarısızlığımıza kılıf aramayalım. Bu dönemde pozitif kampanya yaptık. Karşı taraf ise hiç yapmadığı kadar negatif bir kampanya. Onların kampanya tuttu bizimki tutmadı. Şimdi bunu düzeltmek için 10 günümüz var” dediğini aktardı.

Gazeteci Fatih Altaylı, kendi internet sitesinde yayımladığı yazısında, 14 Mayıs gecesine dair konuştuğu CHP’lilerin değerlendirmelerini aktardı. İsim vermeyen Altaylı, “CHP içindeki gerçekçi kişiler” olarak nitelendirdi.

Altaylı’nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Geçen pazartesi sabahından bu yana sürekli bir seçimde hile, aslında biz kazandık, oylar çalındı, yarım puan fark olsa kendini Cumhurbaşkanı ilan ettirmez miydi gibi bir muhabbet muhalifler arasında dönüyor. Bir 15 gün daha umutlu olabilmek için buna inanmaya hazır büyük bir kitle var. Hatta ben bile o kitleye dahil olmak istiyorum. İyi de durum gerçekten bu mu!

Bu meseleyi CHP içindeki “Gerçekçi” birkaç isimle konuştum geçtiğimiz günler içinde. İlk öğrendiğim, seçim gecesi CHP’nin gerçekten patladığı idi. Sayım başladığında AA verilerinin aksine gerçekten Kemal Kılıçdaroğlu önde görünüyormuş. Ancak kısa bir süre sonra durum eşitlenmeye başlamış. CHP’ye gelen veri akışı ise yavaşlamış.

“Hile var mı yok mu bir şey söyleyemem. Ama bizim sistemin çalışmadığını ve CHP’nin sandık başında iyi organize olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. Altılı masanın toplamı, sandık başında bir AKP etmedi. Bu kesin” dedi ilk konuştuğum kişi.

Daha sonra CHP içinde en güvendiğim, hatta bu konuda tek güvendiğim kişi ile konuştum. “Fatih Bey, çiçek böcekle, kalple, hanımcılıkla bu kadar olurdu, o kadar oldu.” dedi. Konuştukça sinirlendi.

“Ben size açık söyleyeyim. Seçimi bizden hile ile falan çalmadılar. Muhakkak bir miktar oy çalmışlardır ama o çaldıkları bizim kazandığımız seçimi bizden alacak kadar çok değildir. Bir puandır, belki iki puandır. Ama samimi olarak söylüyorum, ilk tur yarışını önde bitiren Recep Tayyip Erdoğan’dır. Belki 1 puan, belki 2 puan, belki 3 puandır ama önde bitirdiği kesindir. Biz ilk tur başarısızlığımıza kılıf aramayalım. Bu dönemde pozitif kampanya yaptık. Karşı taraf ise hiç yapmadığı kadar negatif bir kampanya. Onların kampanya tuttu bizimki tutmadı. Şimdi bunu düzeltmek için 10 günümüz var.” dedi.

Doğrusu duyduklarım çok hoşuma gitti diyemem ama memnun etti. CHP’de ilk defa biri soruna doğru teşhis koyuyordu. Doğru tedavi ancak doğru teşhisten sonra olabilirdi. Mesele ise tedavi için sürenin yeterli olup olmadığı ve tabii hastanın teşhisi kabul edip etmeyeceği ve doktorun tavsiyelerine uyup uymayacağı idi.” (Kısa Dalga)

Politika