CHP'li Konuralp'ten Cumartesi Anneleri'ne destek: Galatasaray Meydanı'ndaki abluka kaldırmalı

CHP'li Konuralp'ten Cumartesi Anneleri'ne destek: Galatasaray Meydanı'ndaki abluka kaldırmalı
CHP'li Konuralp, "Evlatlarının mezar taşına dahi razı olan annelerin, babaların acılarına kulak tıkayamayız. Bu bağlamda siyasi irade Anayasa Mahkemesi'nin de kararına uygun olarak Galatasaray Meydanı'ndaki ablukayı kaldırmalıdır" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen eylemleri polis tarafından engellenen ve her hafta gözaltına alınan Cumartesi Anneleri'ni TBMM’de gündeme getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Konuralp, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararına rağmen Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'ndaki 954'üncü hafta eylemlerinin de engellendiğini hatırlattı.

Konuralp, "Anneler ve kendilerine destek veren insan hakları aktivistleri polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltılarla ilgili açıklama yapmak isteyen milletvekili arkadaşlarımız Sezgin Tanrıkulu ve Ahmet Şık’a polis ablukası uygulandı. Cumartesi Anneleri'nin eylemlerini izleyen gazeteciler şiddete maruz kaldı" dedi.

Konuralp, "Cumartesi İnsanlarının, yani ellerinde evlatlarının solmuş resimlerini taşıyan Cumartesi Anneleri'nin kulaklarında 'Beni bul anne' çığlıkları var. Cumartesi Anneleri'nin kulaklarındaki bu çığlığı elbirliğiyle hafifletmemiz lazım. Evlatlarının mezar taşına dahi razı olan annelerin, babaların acılarına kulak tıkayamayız. Annelerin feryatlarına karşılık olarak evlatları mutlaka bulunmalıdır. Bu bağlamda siyasi irade Anayasa Mahkemesi'nin de kararına uygun olarak Galatasaray Meydanı'ndaki ablukayı kaldırmalıdır. Kayıplardan her kim sorumlu ise yargı önüne çıkartılmalarıyla ilgili süreç vakit geçirmeksizin başlatılmalıdır" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem