Varlık Fonu'nun denetimi sorunu: “Bağımsız denetim elemanları görüş bildirmekten kaçınmış"

Varlık Fonu'nun denetimi sorunu: “Bağımsız denetim elemanları görüş bildirmekten kaçınmış"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, bağımsız denetim elemanları tarafından gerçekleştirilen Türkiye Varlık Fonu denetiminin yetersiz olduğunu belirterek, “ Yani o kadar sorunlar, sıkıntılar, yolsuzluklar var ki görüş bildirmekten kaçınmışlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, bağımsız denetim elemanları tarafından gerçekleştirilen Türkiye Varlık Fonu denetiminin yetersiz olduğunu belirterek, “PTT gibi bir kuruluşun raporuyla ilgili olarak denetim elemanları görüş bildirmekten kaçınmışlar. Yani o kadar sorunlar, sıkıntılar, yolsuzluklar var ki görüş bildirmekten kaçınmışlar” dedi.

Kuşoğlu, bağımsız denetim elemanları tarafından yapılan Türkiye Varlık Fonu denetim raporunu ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Raporun büyük eksiklikleri olduğunu belirten Bülent Kuşoğlu, “PTT gibi bir kuruluşun raporuyla ilgili olarak denetim elemanları görüş bildirmekten kaçınmışlar. Yani o kadar sorunlar, sıkıntılar, yolsuzluklar var ki görüş bildirmekten kaçınmışlar. Burada ne vardı diye sorduk. Onunla ilgili de cevap veremediler. Raporlarına bu konuyla ilgili olarak aldıkları yine hiçbir şey yoktu. Tabii dolayısıyla da tam anlamıyla da bir denetim gerçekleştirilmemiş oldu” dedi.

“ZİRAAT BANKASI, HALK BANKASI, BOTAŞ, ETİ MADEN GİBİ KURULUŞLARDA ŞARTLI GÖRÜŞ VERİLMİŞ”

Raporun kendilerine “GİZLİ” damgasıyla sunulduğunu belirten Kuşoğlu, rapordaki eksikliklere ilişkin şu saptamalarda bulundu:

"Sonuçta basın önünde plan ve bütçe komisyonunda kanuni bir yetkiyi kullanarak Varlık Fonu’nun denetimini yapıyorduk. Gizli olmasına gerek yoktu. Böyle bir yanlışlık söz konusu oldu ve uzun tartışmalara mal oldu. Bunun haricinde denetim raporunun içerisinde de çok önemli eksiklikler vardı. Mesela Ziraat Bankası, Halk Bankası, BOTAŞ, ETİ Maden gibi kuruluşlarda şartlı görüş verildiği halde bunlarla ilgili hiçbir konuya değinilmemiş. Neden bunlarla ilgili şartlı görüş verilmiş? Bunlarla ilgili sorunlar neydi ki tam olarak denetimden geçmemiş? Bunlarla ilgili hiçbir bilgi yoktu merkezi denetim elemanlarının raporunda."

ANKA

 



Ekonomi