CHP'li Kuşoğlu'ndan 'ekonomi' uyarısı: Seçimden sonra büyük bir felaket ile karşı karşıya kalacağız

CHP'li Kuşoğlu'ndan 'ekonomi' uyarısı: Seçimden sonra büyük bir felaket ile karşı karşıya kalacağız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ticaret Bakanlığı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında; “Çarklar dönüyor filan denmesin. Çarklar seçime kadar götürürse bizi, seçimden sonra büyük bir felaket ile karşı karşıya kalacağız. Bunları lütfen eleştirin. Bu Türkiye’ye gerçekten felakete, sıkıntıya götürecek bir politika” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Tarım Bakanlığı’nın bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, şunları söyledi:

“Bize genellikle muhalefet olarak diyorlar ki ‘Hep eleştiriyorsunuz, neden taktirlerinizi de bildirmiyorsunuz’. Size taktirlerimizi de bildiriyoruz. Özellikle gümrükler gibi bir alanda epeyden beri suistimal olmamasıyla ilgili, sorun ve sıkıntı yok. İddiaların olmaması sizin başarınızdır. Başarılarınızın devamını dileriz. Bizim tabii buna taktirlerimizi engelleyen sizin selefinizin daha önceden de taktir ettiğimiz ve sonradan da pişmanlık duyduğumuz bir davranışı oldu. Yoksa hiçbir zaman bu taktirlerimizi esirgemeyiz.

Ben taktirlerimden sonra, eleştirilerim de var. Ocak-Ekim ihracatı 209, ithalatı ise 300 milyara çıkmış. Yani ilk defa 100 milyarı aşacak bir dış ticaret açığı söz konusu olacak. 60 milyar liralık da yıl sonu itibariyle cari açık bekliyoruz. Bu rekor.

Bunun sebebi siz değilsiniz ekonomi politikaları… Ama kabinede, bu konuyla ilgili uyarmanız lazım. Geçen yıl bütçe yaparken bu konuyla ilgili; ‘Efendim heterodoks politikalara geçiyoruz. Ortodoks politikaları bırakıyoruz. Cari açık, dış ticaret açığı kapanacak, enflasyon düşecek’. Her şeyi söylediler, tam tersi oldu.

Bu Türkiye’yi felakete götüren, gerçekten de bakılması gereken budur: Türkiye’yi gerçekten felakete götürecek bir politika. Eğer seçime kadar bizi götürürse… Çarklar dönüyor filan denmesin. Çarklar seçime kadar götürürse bizi, seçimden sonra büyük bir felaket ile karşı karşıya kalacağız. Bunları lütfen eleştirin. Bu Türkiye’ye gerçekten felakete, sıkıntıya götürecek bir politika.” (ANKA)

Ekonomi