CHP'li milletvekili, Gaye Erkan hakkındaki iddiaların araştırılmasını istedi

CHP'li milletvekili, Gaye Erkan hakkındaki iddiaların araştırılmasını istedi
CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'un Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasına ilişkin; “Bir an önce Hafize Gaye Erkan’ın konu ile ilgili açıklama yapması, yaşanan olay ve iddialar ile ilgili soruşturma başlatılması gerekmektedir. Resmen bir oligarşi yönetimi kurulmaya çalışılmaktadır” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada iddiaların araştırılması gerektiğini belirtti. Demir, şunları kaydetti:

“Büşra Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçe ile MB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan’ın teklifini reddettiği için onun talimatı ile işten çıkarıldığını ifade etmiştir. Ayrıca Bozkurt ifadelerinin devamında Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de belirtmiştir. Erol Erkan’ın bankada gayri resmi olarak yönetici konumuna getirildiği, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiği de iddialar arasında. Merkez Bankası Başkanı’nın babasına neden ve hangi resmi sıfatla özel oda ve makam aracı tahsis ediliyor. Eğer iddialar doğru ise Erol Erkan Merkez Bankası çalışanlarını keyfine göre emri altına alabiliyor ve istediği zaman onları haksız yere işten çıkarabiliyor demektir. Bu tam anlamıyla rezilliktir. Liyakatin ve adaletin ayaklar altına alındığı AKP Türkiye’sinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Merkez Bankası maalesef bir ailenin arka bahçesi haline gelmiştir. Ne acı. Bir an önce Hafize Gaye Erkan’ın konu ile ilgili açıklama yapması, yaşanan olay ve iddialar ile ilgili soruşturma başlatılması gerekmektedir.

ank-fd63f541-469d-4f0d-91ed-c63d3a37baa0-1.jpg

'Ülkemizde resmen bir oligarşi yönetimi kurulmaya çalışılmaktadır'

Bakan yardımcısına mesajla mülakat ‘referansı’ verildiği, savunma sanayinin özelleştirilip damadın eline bırakıldığı bir ülkede MB Başkanı’nın babasına bu yetkilerin verilmesi de ne yazık ki şaşırtıcı değil. Tüm devlet kurumlarının AKP ve şürekasının oyun alanı haline geldiği ülkemizde resmen bir oligarşi yönetimi kurulmaya çalışılmaktadır. Ancak bizler tüm kurumlarda liyakat ve adaletin esas alındığı bir sistem için çalışmaya devam edeceğiz.”

Ne olmuştu?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, MB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunmuştu.

Bozkurt şikayetinde, baba Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini söyledi. Bozkurt, Erol Erkan’ın bankada gayri resmi olarak yönetici konumuna getirildiği, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiği de iddia etti.

Merkez Bankası başkanlık katında dört yıldır protokol görevlisi olarak çalıştığını belirten Büşra Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, “Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken, Erol Bey yanımdan geçerken, ‘bana bir uğrayabilir misin?’ dedi. Uğradım, ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ dedi. Sonra insan kaynaklarını arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi” dedi.

“Erol Bey’e, ‘Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir’ dedim” diyen Bozkurt, bu sebeple işten çıkarıldığını öne sürdü. (Kısa Dalga)

Gündem