CHP’li Bakan'dan Gare tepkisi: "Galaksiler arası yolculuk bile yapsanız bu utançtan kurtulamayacaksınız"

CHP’li Bakan'dan Gare tepkisi: "Galaksiler arası yolculuk bile yapsanız bu utançtan kurtulamayacaksınız"
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gara operasyonunun önceden duyurulduğunu ve 13 şehidin sorumlusunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürerek, “Bırakın aya gitmeyi, galaksiler arası yolculuk yapsanız arkadaşlar bu utançtan, bu ayıptan kurtulamayacaksınız" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gara operasyonunun önceden duyurulduğunu ve 13 şehidin sorumlusunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne sürerek, “Şehit anasını AK Parti kongresine canlı bağladınız, ağlamaktan konuşamıyor. Yani empati yoksunu ‘şahsım’ verecek o zaman bunun hesabını. Bırakın aya gitmeyi, galaksiler arası yolculuk yapsanız arkadaşlar bu utançtan, bu ayıptan kurtulamayacaksınız” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Irak’ın kuzeyindeki Gara’da şehit olan 13 kişiyle ilgili verdiği soru önergeleri hatırlattı. “Gara'da, elinde silah olmayan, çatışmaya girmeyen 13 askerimizi, polisimizi şehit eden PKK terör örgütünü lanetliyorum” diyen Bakan, kaçırılan ve şehit düşen astsubay Semih Özbey’le ilgili olarak bir jandarma astsubay ile görüştüğünü aktararak, şunları söyledi:

“Bir jandarma komando astsubay beni telefonla aradı ‘Vekilim, bir astsubay kardeşimiz Semih Özbey PKK tarafından kaçırıldı. Konuyla ilgilenir misiniz?’ dedi. Konuyla ilgilenmeye başlayınca başkalarının da olduğunu gördüm, Genel Başkanımızla paylaştım. Sayın Genel Başkanımız dedi ki: ‘Kamuoyunu bilgilendirin, konunun takipçisi olun.’ İlk soru önergemi PKK ve IŞİD'in kaçırdığı tüm asker ve polislerimiz için Aralık 2016'da dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'a verdim. Yanıt geldi mi arkadaşlar? Yanıt gelmedi. Vazgeçmedik, vazgeçersek unutulurlar dedik. Tekrar Temmuz 2017'de yine Binali Yıldırım'a sordum: ‘Terör örgütlerince kaçırılan asker ve polislerimizin kurtarılması için ne yapıyorsunuz?’ diye. Cevap alabildik mi? Yine cevap alamadık.”

‘AİLELERİN SÖYLEDİKLERİ HALA KULAKLARIMDA ÇINLIYOR’

“Eylül 2017'de bu defa Süleyman Soylu ve dönemin Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye sordum. Kaçırılan asker ve polislerimiz için ne yapıyorsunuz? Ailelerin yardım çığlıklarına neden sessizsiniz diye sordum? Ne Soylu ne de Canikli cevap verdi. Ekim 2017'de aileler bizimle irtibat kuruyorlardı, arıyorlardı, telefonla konuşuyorduk Veli Ağbaba ile beraber Meclis’te ailelerle birlikte basın toplantısı düzenledik. O gün o ailelerin söyledikleri hâlâ kulaklarımda çınlıyor.”

 


‘OPERASYON BAŞLAMADAN BİR GÜN ÖNCE’

“Şubat 2018'de Binali Yıldırım'a tekrar sordum yine yanıt alamadım. Ekim 2018'de bu sefer Hulusi Akar'a sordum. İlk defa yanıt geldi. Okuyayım yanıtı size "Sekiz ay sonra, terör örgütleriyle mücadeleye yönelik keşif, gözetleme ve operasyonel faaliyetler azim ve kararlılıkla devam etmektedir." Yani sorduğumuz sorunun yine cevabını alamadık.  Son olarak, 9 Şubat’ta operasyon başlamadan bir gün önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi verdim beş gün sonra acı haberi aldım, tüm askerlerimiz, polislerimiz mağarada şehit edilmişti.”

CHP’li Bakan diğer ülkelerin askerleri kaçırıldığında yaptıkları operasyonları örnek göstererek, şunları söyledi:

“Beş yıldır, altı yıldır neyi beklediniz? Beş yıldır, altı yıldır diller lal, kulaklar sağır, gözler kör. Dünya, kendi askerini kurtarmak için her türlü operasyonu, diplomasiyi, her türlü yolu kullanırken iktidar 23 Haziran İstanbul seçimleri için terör örgütü reisi Abdullah Öcalan'dan mektup getirdi, mektup. Madem böyle olanaklarınız vardı, niye bizim askerimiz için -istihbarat bunun için var- bu 13 askerimiz için, şehidimiz için bu olanakları kullanmadınız, niye bunu gelip burada anlatmıyorsunuz?

‘DAVUL ZURNAYLA OPERASYON’

Gara operasyonu başlamadan önce duyurulduğuna dikkat çeken Bakan, “Yani dünyaya ilan eder gibi ‘Sürprizim var’ diyecek Cumhurbaşkanı, davulla zurnayla operasyona gideceksin, böyle bir şey olur mu? Dünyada var mı? Sessiz sedasız olur böyle operasyonlar” dedi.

‘AK PARTİ KONGRESİNDE CANLI BAĞLANTI’

CHP’li Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın operasyonun başarısız olduğunu kabul ettiğini kaydederek, şunlara dikkat çekti:

“Şimdi soruyorum: Başarısız olduğunu Cumhurbaşkanının kürsüden ilan ettiği bu operasyonun sorumluluğunu kim alacak, bu çocukların hesabını kim verecek? Sayın Soylu, Sayın Akar, size soruyorum. Altı yıldır çocuğunun yolunu gözleyen, bayram yapmayan, düğüne gitmeyen, yüzü gülmeyen, şehit haberini almış, gözlerinde yaş, konuşamayan şehit anasını AK Parti kongresine canlı bağladınız, ağlamaktan konuşamıyor. Yani empati yoksunu ‘şahsım’ verecek o zaman bunun hesabını değerli arkadaşlar. Bu başarısızlığın hesabını bu millete vermek zorundasınız. Bırakın aya gitmeyi, galaksiler arası yolculuk yapsanız arkadaşlar bu utançtan, bu ayıptan kurtulamayacaksınız.”



Gündem