CHP'li Nazlıaka: Aile bütünlüğü soyadı ile sağlanmaz

CHP'li Nazlıaka: Aile bütünlüğü soyadı ile sağlanmaz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, TBMM'ye sunulan 9. Yargı Paketi'ne ilişkin açıklama yaptı.

Kısa Dalga- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka,Meclis Başkanlığına sunulan "9. Yargı Paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Nazlıaka açıklamasında, 'Aile bütünlüğü aynı soyadını kullanarak sağlanmaz.' ifadelerine yer verdi.

'Hukuksuzluğu kabul etmiyoruz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nazlıaka, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararına rağmen kadınların soyadlarını tek başına kullanmasının yasaklanmaya çalışıldığını belirterek, bu durumu kabul etmediklerini vurguladı.

"Aile bütünlüğü soyadı ile sağlanmaz"

Nazlıaka, aile bütünlüğünün soyadı ile sağlanamayacağını belirterek, "Çocuklar yatağa aç girerken, kimi ailelerde kadınlar ve çocuklar şiddete maruz kalırken, çocukların en temel haklara erişimi dahi sağlanamazken nasıl susuyorsunuz? Samimi iseniz önce çocukların ve kadınların insanca yaşam hakkına sahip çıkın" ifadelerini kullandı.

Kadını sadece aile kavramı içine hapsetmek isteyen bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını söyleyen Aylin Nazlıaka, "Kazanılmış haklarımızı budamak dışında bir adım atmak istemiyorlar. Aile bütünlüğü aynı soyadını kullanarak sağlanmaz. Aile bütünlüğünün sağlanması için şiddetsiz, sömürüsüz bir toplumun inşasına yönelik adım atılmalıdır" dedi.(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kadın