CHP'li Örsan Öymen: 'CHP'nin geleceğine yönelik çok önemli bir siyasi temel attık ve bir başlangıç yaptık'

CHP'li Örsan Öymen: 'CHP'nin geleceğine yönelik çok önemli bir siyasi temel attık ve bir başlangıç yaptık'
CHP Kurultayı'nda adaylıktan çekilen CHP Demokrasi ve İlke Hareketi'nin öncüsü Öymen, "CHP'nin geleceğine yönelik çok önemli bir siyasi temel attık ve bir başlangıç yaptık. Siyasetin nitelikli, ilkeli, ideolojik bir temelde de yapılabileceğini genç kuşaklara kanıtladık" açıklamasını yaptı.

CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nda genel başkan adaylarından olan Örsan Öymen, kurultay günü yeterli imza toplayamadığı için adaylıktan çekilmişti. 2 adayın yarıştığı kurultayda Özgür Özel 2. tur oylaması sonucu genel başkan olmuştu.

'Gelecek kuşaklara iyi bir örnek olduk'

Kurultaya ve sürece ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden açıklamalarda bulunan Öymen, "Ülkenin ve CHP'nin dibe vurduğu ve çoğu insanın üç maymunu oynadığı ve taşın altına elini sokmak istemediği bir dönemde, ahlaki ve siyasi bir sorumluluk aldık; bu sorumluluğu almayanlara önemli bir ders verdik ve gelecek kuşaklara, gençlere iyi bir örnek olduk" değerlendirmesini yaptı.

Öymen'in açıklamasının tamamı şöyle:

KAMUOYUNA DUYURU: Haziran ayından beri tarafıma uygulanan medya ambargosunun; delege mühendisliği ve delege ağalığının; adaylığımın resmileşmesi için gerekli imzaların Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel tarafından tekel altına alınmış olmasının; anti-demokratik bir Kurultay süreci yürütülmesinin bir sonucu olarak, adaylık için gerekli sayıda delege imzasına ulaşmam olanaklı olmadığı için, Kurultay'da CHP Genel Başkan aday adaylığından çekildiğimi daha önce kamuoyuyla paylaşmıştım. Ancak buna rağmen, Haziran ayında kuruluşuna öncülük ettiğim "CHP Demokrasi ve İlke Hareketi" ve CHP Genel Başkanlık aday adaylığı süreci sayesinde, topluma çok önemli kazançlar sağladık:

1)Hareketimizin de sayesinde, CHP’nin kimliksizleşmesi, ilkelerinden kopması ve parti içi demokrasi sorunu; laiklik ilkesine ve sol ekonomik politikalara sahip çıkılması gerektiği düşüncesi; CHP tabanının gündemine girdi. Bu konuda kamuoyunda ciddi bir bilincin gelişmesine büyük bir katkı sağladık, önemli bir etki gücü kurduk.

2)Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu, ilçe ve il kongrelerinde ve Kurultay’da, ilkeler ve ideoloji üzerinden, kürsüde en açık ve seçik bir biçimde eleştiren ve bu bağlamda değişimin içini dolduran biz olduk. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılması gerektiği konusunda delegenin ikna edilmesinde, önemli bir katkımız oldu; Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrasındaki retoriğini, delegenin önünde, akıl yürütmelerle ve olgularla tek tek çürüttük.

3)CHP'nin geleceğine yönelik çok önemli bir siyasi temel attık ve bir başlangıç yaptık. Siyasetin nitelikli, ilkeli, ideolojik bir temelde de yapılabileceğini genç kuşaklara kanıtladık.

4)Ülkenin ve CHP'nin dibe vurduğu ve çoğu insanın üç maymunu oynadığı ve taşın altına elini sokmak istemediği bir dönemde, ahlaki ve siyasi bir sorumluluk aldık; bu sorumluluğu almayanlara önemli bir ders verdik ve gelecek kuşaklara, gençlere iyi bir örnek olduk. Bu mücadeleyi hayatım boyunca bir onur olarak taşıyacağımı bilmenizi isterim. Bu çerçevede, bu harekete ve benim adaylığıma destek veren herkese çok teşekkür ediyorum."

(Kısa Dalga)

Politika