CHP’li Özel: “13 kişi sağ kurtarılsaydı, Erdoğan’ın operasyon talimatı veren fotoğraflarını görecektik”

CHP’li Özel: “13 kişi sağ kurtarılsaydı, Erdoğan’ın operasyon talimatı veren fotoğraflarını görecektik”
CHP Grup Başkanvekili Özel, ““Burada 13 alıkonulan kişi oradan sağ salim çıksaydı, biz Recep Tayyip Erdoğan'ın ceketini çıkarmış, kravatsız, beyaz gömlekli, kolları sıvamış; böyle çeşitli açılardan çekilmiş, operasyon talimatını verirken ki fotoğraflarını görecektik” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gara operasyonunun yapılması ile ilgili karar, yöntem sırasında yaşananlar, öncesinde ve sırasında yaşananların son derece muğlak olduğunu belirterek ““Burada 13 alıkonulan kişi oradan sağ salim çıksaydı, biz Recep Tayyip Erdoğan'ın ceketini çıkarmış, kravatsız, beyaz gömlekli, kolları sıvamış; böyle çeşitli açılardan çekilmiş, operasyon talimatını verirken ki fotoğraflarını görecektik” diye konuştu. Özel, AKP il kongrelerindeki görüntüleri de eleştirerek “Yas evinde düğün olmaz” dedi.

CHP’li Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Birinin sorumluluğu alması, hatalı olanın da bir bedeli ödemesi lazım. Bakan mı? Bakansa, bakan. Cumhurbaşkanı mı? Cumhurbaşkanıysa, o; siyaseten zaten her şeye karar veren tek adam var ama bunun açıklanması lazım. Bu operasyonun yapılması ile ilgili karar, yöntem sırasında yaşananlar, öncesinde ve sırasında yaşananlar son derece muğlaktır.

Yas evinde düğün olmaz

Kongrenin küfürleri, müfürleri değil, umurumuzda değil. O konuyla 22 saniye meşgul olduk. Onu bile fazla buluyorum ama o kongredeki ışıklar, müzikler gerçekten yüreğimizi acıtıyor. Neden acıtıyor? Yas evinde düğün olmaz da ondan acıtıyor. Cenaze evinde düğün olmaz da ondan acıtıyor. Bir ailenin birinci, ikinci derece yakını vefat ettiğinde, Anadolu’da hafta sonu davetiyesi bastırılmış, hazırlığı yapılmış düğünler iptal edilir. Gün, düğün günü değil, yas günü derler. Hem başarısız bir operasyonla Gara'da 13 tane şehidi verecekseniz, 3 tane askerimiz de operasyon sırasında şehit olacak, ondan sonra Ankara İl Kongresinde müzikleri çalacaksınız, kahkahalar atacaksınız. Bu Anadolu insanının geninde yok, genetiğinde yok; örfünde, töresinde, adetinde yok. İnanın hep birlikte ayıplıyoruz, inanın hep birlikte utanıyoruz. Millet geçim derdindeyken, yaşlı teyzeler ‘açım aç’ diye yolunuzu kesiyorken, orada ne diyor?

Baş eğiyorsun, baş veriyorsun

Verdiğin baş garibanın, fakirin, yoksulun, güzel insanlarımızın evlatlarının başı. Ama baş eğmem diyorsun, Trump'ın karşısında nasıl baş eğdiğini de hepimiz biliyoruz, hepimiz biliyoruz. Trump bir mektup yazdı: "Aptal olma, akıllı ol" dedi Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına. "Akıllı ol" diyor, "aptal olma" diyor. O mektubu tuttular, yuttular. Baş eğiyorsun, maalesef Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı sıfatıyla. Baş veriyorsun. Kerpiç evlerde penceresiz, pencere yerine naylon olan evlerden çıkan şehit cenazeleriyle. Daha ne söylensin?

Çakma Goebbels

İletişim Başkanı Goebbels'e öykününce, sloganın patenti İhvan'dan, işaret İhvan'dan; söylem Führer Adolf Hitler'den. Ein volk, ein reich, ein führer Adolf Hitler. Tek devlet, tek millet, tek liderden geliyorlar, dönüyorlar, dolaşıyorlar, bunu söylüyorlar. Çünkü yöntem Goebbels yöntemi. Çakma Goebbels bunu belletmiş, bunun üzerinden çalışıyorlar.”

 

Gündem